A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбувся тренінг (семінар) керівників правоохоронних та інших державних органів Ковельського району.

Дата: 12.10.2021 22:39
Кількість переглядів: 126

12 жовтня 2021 року в приміщенні КЗ "Публічна бібліотека" Ковельської територіальної громади відбувся тренінг (семінар) керівників правоохоронних та інших державних органів Ковельського району з порядком денним «Про стан протидії насильству в сім’ї, досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях даної категорії", за участі радника голови Ковельської районної ради Івана Туся, заступника голови Ковельської районної державної адміністрації Романа Кульцмана, представників окружної прокуратури, правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району.

З вступним словом щодо загальних засад нормативно-правових актів, якими передбачено відповідальність за насильство в сім’ї, роль організаційних чинників у забезпечені ефективності діяльності щодо протидії насильству в сім’ї виступив керівник Ковельської окружної прокуратури Юрій Новосад.

Професор кафедри кримінально-правових та адміністративно-правових дисциплін Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука Іван Богатирьов виступив на тему «Стоп домашнє насильство».

Про нормативне врегулювання організації роботи та повноваження прокурорів окружної прокуратури згідно з положенням Закону України «Про прокуратуру» в протидії насильству»; законодавчі зміни щодо протидії насильству, проблеми та характерні недоліки під час здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях даної категорії та формування адміністративних матеріалів доповів заступник начальника окружної прокуратури Дмитро Рудик.

Прокурор Ковельської окружної прокуратури Ірина Дикун зупинилась на особливості досудового розслідування кримінальних впроваджень щодо неповнолітніх, проведення їх допиту в порядку статті 225 Кримінального процесуального кодексу України.

Про повноваженнями поліцейських і реагування на факти домашнього насильства  проінформував начальник Ковельського РУП ГУНП у Волинській області Андрій Литвин.

Заступник начальника районного управління поліції з превентивної діяльності Ковельського РУП ГУНП у Волинській області В’ячеслав Мартинюк зупинився на алгоритмі дій поліцейських при реагуванні на випадки домашнього насильства. Спеціальних заходах щодо протидії домашньому насильству, адміністративній відповідальності за вчинення домашнього насильства.

Про роль центрів соціальних служб в протидії домашньому насильству, мету та значення інформаційно-просвітницької діяльності на цьому напрямку проінформувала директор Ковельського міського центру соціальних служб Інна Третяк.

Начальник відділу підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення Ковельської районної державної адміністрації  Олена Чаюк повідомила про порядок та форми реагування щодо запобігання та протидії домашньому насильству в системі органів державної влади.

Також під час семінару розглядалися: патрульна поліція як суб’єкт, що здійснює заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, взаємодія з іншими органами, повноваження та основні функції, а також порядок, види та строки надання правової допомоги жертвам домашнього насильства.

 

(За матеріалами Ковельської РДА)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь