A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

У селі Скулин вшанували пам`ять героїв УПА.

Дата: 13.10.2021 23:33
Кількість переглядів: 184

У селі Скулин біля пам’ятного комплексу «Борцям за волю та незалежність України» пройшов тематичний захід, приурочений Дню захисника  та захисниць України, 79-ій річниці утворення УПА та Дню Українського козацтва.

13 жовтня на вшанування пам’яті полеглих героїв  прибули голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак, заступник голови районної ради Андрій Броїло, радник голови райради Іван Тусь,  голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен, Колодяжненський селищний голова Віталій Кашик, представники громадських організацій, політичних партій, військовослужбовці, жителі села Скулин.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв усіх часів, які боролися за свободу і мир на рідній землі, а також поклали квіти до пам’ятного комплексу «Борцям за волю та незалежність України».

Не випадково пам’ятний комплекс постав саме у Скулині, адже в сорокових та початку п’ятдесятих років минулого століття у тутешніх лісах дислокувалася база північно-західного військового округу «Турів» УПА. Саме тут знаходився штаб та чимало збройних загонів повстанської армії.

Пам’ятати подвиги Героїв, які поклали своє життя на вівтар незалежності України, закликав під час свого виступу  В`ячеслав Петрович. «Сьогодні ми зібрались тут, щоб вшанувати пам’ять тих сміливців, які виборювали для нас право тримати в руках синьо-жовтий прапор, право розмовляти рідною мовою. Низький уклін тим, хто захищав та продовжує захищати цілісність і сувернітет нашої держави. Вічна пам’ять та шана тим, хто віддав життя за незалежність України, за нашу свободу! Слава Україні! Слава її Героям! Миру всім нам!» – резюмував він.

Слова шани героям звучали також з вуст голови Ковельської РДА Ольги Черен,  Колодяжненського сільського голови  Віталія Кашика і жительки села Скулин Ганни Зеленої.

З нагоди Дня захисника України за сумлінне, високопрофесійне виконання військового обов’язку, мужність, вірність військовій присязі, вагомий особистий внесок у справу захисту незалежності і територіальної цілісності Української держави, активну громадянську позицію Почесними грамотами  районної ради та райдержадміністрації були нагороджені військовослужбовці Ковельського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь