A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбувся День поля «ТОПІНАМБУР – НОВЕ ВІДКРИТТЯ ДАВНО ВІДОМОЇ КУЛЬТУРИ»

Дата: 19.10.2021 22:44
Кількість переглядів: 243

Сьогодні, заступник голови районної ради Андрій Броїло взяв участь у Дні ПОЛЯ «ТОПІНАМБУР – НОВЕ ВІДКРИТТЯ ДАВНО ВІДОМОЇ КУЛЬТУРИ».  Захід відбувся на полях СФГ «Дворище», що на землях Люблинецької  територіальної громади Ковельського району. Участь у заході взяли також голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен, Ковельський міський голова  Ігор Чайка, начальник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Юрій Горбенко,  директор ТОВ «Центр екологічної енергії «Топінамбур» Василь Степ’юк, в.о. директора Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції інституту картоплярства НААН України Оксана Пузняк, голови та старости  територіальних  громад Ковельського району, фермери, підприємці.


Ініціатором проведення вищезазначеного заходу та модератором зустрічі виступив депутат Волинської обласної ради Сергій Кошарук.  День поля був проведений за ініціативи  Української Некомерційної Енергетичної Агенції (структура асоціації «Енергоефективні міста України»);  під егідою Ковельської  районної  ради та Ковельської районної державної адміністрації та за підтримки   Ковельської та Люблинецької територіальних громад.

Одним  із основних завдань цього заходу -  популяризувати вирощування рослини топінамбура та культуру споживання його продуктів.

Виступаючи перед присутніми, заступник голови райради Андрій Броїло передав вітання від голови райради В’ячеслава Шворака  учасникам заходу, та торкнувся досить важливої тематики на сьогодні: працевлаштування  українців на Україні.  За словами Андрія Петровича,  саме такі події, на сьогодні, дають  можливість бачити розвиток  сільського господарства на Україні, зокрема на Ковельщині, що в майбутньому призведе до створення нових робочих місць  у нашій місцевості.

Захід, що відбувся сьогодні на теринах Ковельщини, ще раз довів, що  в Україні працьовитий, волелюбний народ, який прагне працювати на своїй власній землі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь