A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулася церемонія вшанування пам`яті жертв Голокосту.

Дата: 22.10.2021 09:21
Кількість переглядів: 179

Голокост – одна із наймасштабніших трагедій в історії земної цивілізації, жахливий нацистський злочин. Мільйони невинних людей було знищено лише за належність до єврейського народу. Нормальна людська свідомість відмовляється це сприймати. Це наш спільний біль. Він щемить у серцях українців, ятрить рани нашої багатостраждальної землі. Метою проєкту «Мережа пам’яті» є захист та меморіалізація місць поховань євреїв України періоду Другої світової війни.

Голокост не оминув і Ковельщину: масові розстріли євреїв гітлерівцями почалися майже відразу після окупації Ковеля, 28 червня 1941 року. Віддати данину шани на місці трагедії поблизу села Бахів, до Меморіального комплексу прийшли представники влади району  заступник голови Ковельської районної ради Андрій Броїло, радник голови райради Іван Тусь, керівник апарату райдержадміністрації Степан Топольський, директор ДНЗ «Ковельський центр профтехосвіти» Сергій Антонюк, вчителі та молодь.

До пам’ятного знаку посадовці  принесли запалені свічки, як символ незгасаючої пам’яті про розстріляних у цій місцевості євреїв, а у скорботній хвилині мовчання згадали страшні сторінки історії та вшанували світлу пам’ять жертв Голокосту. 

Андрій Петрович у своєму виступі наголосив, що сучасна світова спільнота усвідомлює усі ті страшні тортури, що стали проявом трагедії. Але ми маємо продовжувати робити все залежне від нас, щоб зберегти пам’ять та не допустити повтору цих подій. Тільки усвідомлюючи минуле – можливі мир та єдність у майбутньому.

Також  в Центрі культури і дозвілля Дубівської сільської ради відкрилася  виставка «Захистимо пам’ять», проходила екскурсія по місцях єврейської пам’яті в м. Ковель та охочі могли  відвідати меморіал в с. Кислин.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь