A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Участь у розширеній нараді щодо ситуації з коронавірусом та стану вакцинації на Волині.

Дата: 22.10.2021 17:01
Кількість переглядів: 265

Сьогодні заступник голови Ковельської районної ради Андрій Броїло та голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен взяли участь у розширеній нараді щодо ситуації з коронавірусом та стану вакцинації на Волині,  яка була зініційованій головою обласної ради Григорієм Недопадом. На засіданні також були присутні представники медичної спільноти, керівники правоохоронних відомств, голови територіальних громад, очільники міст та районів області.

"Ми вже жили в період локдауну і бачили, як втрачають бізнес, люди праці та бюджети. Потім всі починають шукати винних. Тому до проблеми треба дуже серйозно підійти і всіма можливими методами, звісно законними, набути колективного імунітету, досягнувши максимально високого рівня вакцинації", - зауважив на початку заходу голова облради Григорій Недопад.

Заступниця голови ОДА Людмила Тимощук наголосила, що сьогодні в області є достатня кількість вакцин і пунктів щеплень – їх 89, розгорнуто 9 центрів масової вакцинації населення, однак на сьогодні щеплено лише 22% населення. Це надто низький показник і зумовлений він упередженнями громадян.

Своєю чергою головний державний санітарний лікар області Наталія Янко наголосила, що в області зареєстровано надвисоку кількість важких випадків перебігу захворювання, як і в цілому в державі, що зумовлено поширенням штаму «Дельта».

"Щотижневий приріст захворюваності в області становить 30%, реєструються понад 500 нових випадків щодня, відтак перевищено допустимий поріг нових випадків захворювання і госпіталізацій. Близько 60% пацієнтів стаціонарів – у важкому стані і залежать від кисню. За останню добу померло 18 волинян. Серед госпіталізованих 97% не мають щеплень, у реанімаціях – 100%. Якщо і надалі в громадах не буде нічого робитись щодо дотримання карантинних заходів та вакцинації, медичні працівники змушені будуть рятувати тих, хто має більше шансів на виживання", - зауважила вона.

Наталія Янко також висловила стурбованість низьким відсотком вакцинованих серед сільського населення та закликала голів територіальних громад та старост посилити роз'яснювальну роботу та показати власним прикладом необхідність вакцинуватися та дотримуватися протиепідемічних заходів.

Те, що в області зафіксовано ганебну практику підробки та використання ПЛР-тестів та довідок про щеплення від COVID-19, підтвердив начальник ГУНП в області Юрій Крошко.

"Слідчими та дізнавачами поліції розслідувалося 62 кримінальних провадження по 207 таких епізодах. Серед фігурантів є як ті, що продавали підроблені документи, так і ті, що їх купували. Із цієї кількості до суду вже скеровано 39 кримінальних проваджень", - зазначив він.

Юрій Крошко також звернувся до керівництва області із проханням організувати зустріч щодо дотримання карантинних обмежень та режиму роботи за участю власників та керівників торгівельно-розважальних центрів, ресторанного бізнесу, великих магазинів, аби донести, що можливість роботи бізнесу залишається навіть за умови введення червоного рівня епіднебезпеки.

Наприкінці обговорення голова обласної ради акцентував увагу на потребі безперебійного забезпечення киснем медичних закладів.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь