A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Не згасити пам’яті вогонь

Дата: 23.10.2021 23:13
Кількість переглядів: 415

Безстрашний подвиг грізних літ

У обелісках незабутній.

Він врятував від горя світ,

Проклав дорогу у майбутнє.


Давно заросли окопи і траншеї на полях, де проходили жорстокі бої  війни 1939-1945 рр.  Відлуння війни назавжди відійшло у минуле. Проте, й зараз  є мовчазні свідки тих тривожних років. І вже вкотре пошуковці  знаходять нові поховання загиблих воїнів, які полягли на полі бою у ті страшні роки визвольної війни.

Тож і сьогодні, заступник голови районної ради Андрій Броїло, заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, заступник Люблинецького селищного голови Михайло Кухарук,  командир пошукового загону «Відродження» Вадим Дорофєєнко, голова Волинської обласної організації ветеранів  України Геннадій Гулько, голова Ковельської районної ветеранської організації Валентина  Січкар, громадськість, духовенство Ковельщини зібралися в урочищі Марине на території Люблинецької територіальної громади, аби молитовно згадати та віддати шану тим, хто поліг смертю хоробрих за нашу вітчизну.

Сьогодні символічний день. Адже, з 22 червня  2021 року  до тепер, пошуковим загоном «Відродження» було віднайдено 17 останків військовослужбовців, які загинули на території Ковельського району під час бойових дій з нацистськими окупантами у 1941-1944 рр. Серед  воїнів було ідентифіковано  єдиного солдата . Це Матвєєв Михайло Павлович, уродженець Росії.  Тож, під шелест дерев, з молитвою, на військовому меморіальному цвинтарі, сьогодні  знайшли спокій ще 17 солдатів.

 « Сьогодні, наша історія -  це жива пам’ять про подвиг наших дідів, прадідів, які у всі роки та віки відвойовували право на вільне життя для своїх дітей. Хоч і кажуть, що відлуння війни відійшло у минуле, проте на тепер має своє продовження у менш масштабній, та все одно,  визвольній -  російсько – українській війні. Тож,  вклонімося подвигу  нескорених та будемо гідними продовжувачами своїх предків, бережімо свою волю та незалежність. Слава Україні! Слава Героям!»  - з такими словами  на початку заходу до присутніх звернувся заступник голови районної ради  Андрій Броїло. 

Представники духовенства Ковельщини відслужили панахиду за упокій полеглих воїнів та освятили могили загиблих солдатів.

Провели героїв за військовими канонами – під автоматний залп салюту та звуки Державного Гімну України. Хвилиною  мовчання вшанували усіх загиблих героїв, та тих, завдяки кому наше життя зігріте сонячним сяйвом і безхмарною, мирною блакиттю небес.

Опісля, до могил полеглих воїнів учасники заходу поклали квіти .

Слава Україні. Слава нації. Слава Героям

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь