A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Осінні канікули у навчальних закладах Волині будуть продовжені до 7 листопада

Дата: 27.10.2021 11:01
Кількість переглядів: 173

Про це стало відомо під час позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 26 жовтня 2021 року, за участю голови  облдержадміністрації Юрія Погуляйка.


Як інформувала учасників засідання головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, Волинь побила антирекорд – захворюваність на COVID-19 як в області, так і в Україні перевищила пікові показники за увесь період пандемії. 

«Лише за останню добу в області зареєстровано 555 випадків захворювання на COVID-19 та 13 летальних випадків, при цьому 97 % госпіталізованих, як і раніше, це – невакциновані громадяни, – зауважила Наталія Янко. – Також турбує ріст захворюваності дитячого населення, який у порівнянні з попереднім тижнем зріс на 72%. Тому вважаємо за необхідне вжити додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на території окремих територіальних громад, де певні показники перевищують норму та відповідають «червоному» рівню епіднебезпеки».

Зважаючи на те, що протидіяти поширенню коронавірусної хвороби можна, створивши колективний імунітет шляхом щеплення населення, голова  облдержадміністрації Юрій Погуляйко доручив посилити роботу щодо проведення вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 та дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів.

«Звертаюсь до управління охорони здоров’я ОДА: необхідно проаналізувати рівень укомплектування медперсоналом пунктів та центрів вакцинації і забезпечити належний рівень їх роботи, аби усі бажаючі мали можливість отримання щеплення у зручний для них час, – наголосив очільник області. –  Також не менш важливим є наявність усіх видів вакцини у районах та містах області, а тому необхідно тримати на постійному контролі стан забезпечення вакциною пунктів та центрів вакцинації. Вакцини наразі в області вистачає, однак, якщо є потреба у збільшенні її кількості у певному населеному пункті, то необхідно туди її оперативно доставити, аби люди не йшли додому, не отримавши щеплення». 

Також, аби протидіяти поширенню COVID-19, голова  облдержадміністрації рекомендував учасникам дослухатися до пропозицій МОН та МОЗ і продовжити канікули у навчальних закладах області до 7 листопада.

Як зазначила начальниця управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна, з 18 жовтня здобувачі освіти 91 навчального закладу перебували на канікулах, з них 48 на цьому тижні продовжують навчатися дистанційно, решта – на канікулах. Загалом до 7 листопада на канікулах будуть 434 школи.

У свою чергу, заступниця голови ОДА Людмила Тимощук наголосила на необхідності підвищення рівня вакцинації органів влади, у тому числі й органів місцевого самоврядування.

«В обласній та районних державних адміністраціях рівень вакцинації працівників становить 91-96%, натомість у органах місцевого самоврядування – лише від 5 до 13%», – зазначила Людмила Тимощук. – Маємо розуміти, що як представники влади ми маємо певні зобов’язання перед народом, тому як державні службовці, так і посадові особи органів місцевого самоврядування мають служити народу та дбати за його безпеку».

Відтак, за результатами позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань ТЕБ та НС прийнято ряд рішень. Серед них, зокрема, провести у районах та містах області засідання місцевих комісії з питань ТЕБ та НС, на яких розглянути питання щодо запровадження додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на території окремих територіальних громад у разі, якщо кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх 7 днів на території окремої ТГ перевищує 70 або кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх 7 днів перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50 та більше відсотків.

Також сільським, селищним, міським головам територіальних громад відповідно до повноважень та в межах чинного законодавства необхідно забезпечити безумовне виконання Плану заходів щодо охоплення вакцинацією населення області для формування колективного імунітету до гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Окрім того, керівникам державних органів (державної служби), керівникам підприємств, установ та організацій відповідно до пункту 416 Постанови Кабінету Міністрів України від 20.10.2021 р. № 1096 необхідно забезпечити контроль за проведенням обов’язкових профілактичних щеплень проти СOVID-19 працівниками та державними службовцями, які підлягають обов’язковим профілактичним щепленням. У разі відмови та ухиляння від проведення вакцинації – відсторонити від роботи (виконання робіт) працівників вказаної вище категорії, відповідно до статті 46 Кодексу законів про працю України, частини другої статті 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та частини третьої статті 5 Закону України «Про державну службу», крім тих, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень проти СOVID-19 та надали медичний висновок про наявність таких протипоказань.

Учасники засідання одноголосно прийняли рішення й щодо продовження осінніх канікул у закладах середньої освіти до 7 листопада (включно) 2021 року для учнів 1–11 класів. Адже, незважаючи на те, що кожна школа призначає дати канікул на свій розсуд, є загальні рекомендації для всіх навчальних закладів від Міносвіти.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь