A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему: «Європейський досвід і перспективи розвитку оленярства та ведення вольєрного мисливського господарства в Україні»

Дата: 28.10.2021 10:28
Кількість переглядів: 189

27 жовтня голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак  взяв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції на тему: «Європейський досвід і перспективи розвитку оленярства та ведення вольєрного мисливського господарства в Україні», яка відбулася  у Радовичах на базі ферми з розведення благородного оленя ФГ «АМіЛа».


Учасниками заходу також були голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець та його перший заступник Віталій Пунь, начальник відділу управління охорони біорізноманіття Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Володимир Домашлінець, в.о. президента Всеукраїнської асоціації мисливців і користувачів мисливських угідь Віктор Червоний, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, керівництво Ковельського району Ольга Черен, а також фахівці з Польщі, Литви, Латвії, Угорщини, Австрії та Португалії. До конференції долучилися Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, заступник Жанна Яковініч, завідувач сектору розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю Галина Абрамчук.

Організаторами заходу виступили Державне агентство лісових ресурсів України спільно із Всеукраїнською асоціацією мисливців і користувачів мисливських угідь та фермерським господарством «АМіЛа».

–  Сучасне європейське ведення мисливського господарства без вольєрного господарства – неможливе. У цьому напрямі рухається весь світ, – зауважив у вітальному слові голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.     

Він зазначив, що перспективи для розведення оленя благородного та інших тварин в Україні дуже хороші і як приклад успішного досвіду навів мисливські угіддя та ферму з розведення благородних оленів Романа Микитюка. Також Юрій Болоховець зауважив, що для розвитку цієї галузі потрібно приймати відповідні закони, а даний захід назвав дуже гарною можливістю для обміну досвідом.

Про важливість збереження біорізноманіття говорив під час конференції начальник відділу управління охорони біорізноманіття Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Володимир Домашлінець. Він зауважив, що вольєрне господарство – це позитивне явище та поруч з цим важливо приділяти увагу збереженню інших компонентів біорізноманіття, до чого закликав усіх учасників конференції.

  З вітальним словом до учасників заходу звернувся голова ФГ «АМіЛа», директор мисливського угіддя «Веста М» Роман Микитюк. Він висловив сподівання, що дана конференція стане поштовхом для розвитку вольєрного господарства в Україні, впровадження кращого європейського досвіду та культури полювання.

Під час конференції своїм досвідом у цій сфері ділилися фахівці інших країн. Про усі тонкощі розведення трофейних оленів розповідав Дайніс Пеглетіс, доктор хімічних наук, голова Асоціації оленярства та любителів дикої природи (Латвія).

Про основні питання та технічні аспекти організації оленячої ферми говорив Бартек Дмучковський із Польщі.

Сучасні системи огороджень вольєрних комплексів та ферм продемонстрував представник компанії «Silva Moreira» Педро Балдая із Португалії.

  Діяльність провідної австрійської ферми з розведення благородного оленя презентував її власник Франц Шобер.

Про тонкощі полювання у вольєрі та раціональне утримання якісного стада розповів власник господарства «Cervus Aureus» Лінас Пакаманіс із Литви.

На конференції також мали змогу презентувати свою продукцію українські виробники сучасних комбікормів для диких тварин.

Після завершення теоретичної частини першого дня конференції її учасники мали змогу ознайомитися із розведенням благородного оленя у фермерському господарстві «АМіЛа», а також побачити технологію будівництва вольєрних комплексів та ферм, дізнатися, як поетапно розвивалося господарство.

28 жовтня пройде другий етап Всеукраїнської конференції.

Джерело: http://turiyska.gromada.org.ua/news/1635352660/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь