A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулася позачергова 8 сесія райради

Дата: 05.11.2021 17:53
Кількість переглядів: 280

Сьогодні, під головуванням В’ячеслава Шворака, голови Ковельської районної ради, відбулося засідання позачергової восьмої сесії районної ради.
В роботі пленарного засідання окрім 34 депутатів районної ради взяли участь: голова райдержадміністрації Ольга Черен, заступник голови РДА Роман Кульцман, керівник Ковельської окружної прокуратури Юрій Новосад, начальник  Ковельського районного  управління поліції Головного управління національної поліції у Волинській області Андрій Литвин, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, представники громадськості.



Перед розглядом питань порядку денного голова районної ради В’ячеслав Шворак  привітав присутніх  із святом Дня працівника соціальної сфери  та  побажав усім причетним міцного здоров’я, добробуту, злагоди, домашнього затишку, звершення задумів та  невтомного творчого пошуку.  А також за високий професійний рівень виконання службових обов’язків, вагомий особистий  внесок у вирішенні питань соціального захисту жителів Ковельщини та з нагоди вищезазначеного свята Грамотами Ковельської районної ради та Ковельської райдержадміністрації були нагороджені окремі працівники соціальної сфери.


Відповідно до пункту 14.6 статті 14 Регламенту Ковельської районної ради восьмого  скликання, своїм правом висловити депутатський запит скористалися депутати районної ради Іван Омельчук та Василь Голядинець.
Зокрема Іван Миколайович Омельчук озвучив звернення учителя Мизівського ліцею Старовижівської селищної ради Вариш В.Т.  щодо виділення коштів на закупівлю форми для учнів вищезазначеного  навчального закладу -  неодноразових переможців – Всеукраїнської дитячо – юнацької військово – патріотичної гри «Сокіл». В свою чергу, Василь Володимирович Голядинець поцікавився інформацією про наявність в Ковельському районі полігонів твердих побутових відходів, сміттєзвалищ та кар’єрів, де видобуваються корисні копалини місцевого значення (пісок)  в розрізі сільських, селищних, міських територіальних громад. Обидва запити були підтримані.
Депутатське звернення на сесійному засіданні також озвучив і депутат райради Роман Свіржевський. У Зверненні депутат ради розповідає про ситуацію, яка склалася у Дубечненській лікарській амбулаторії, адже, на разі є загроза припинення її функціонування.
На сьогоднішньому  сесійному засіданні до роботи  у районній раді  приступив депутат районної ради Олексюк Петро Костянтинович. Постанову про заміщення депутата Ковельської районної ради 8 скликання оголосила Марія Філончук, голова Ковельської районної територіальної виборчої комісії Ковельського району Волинської області. Опрацювали депутати питання управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ Ковельського району та блок питань у сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, що належать до повноважень районної ради.


Також депутати, більшістю голосів від загального складу, ради ухвалили відповідні Звернення до вищих органів влади, а саме:

 - Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з приводу належного фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я.
 - Звернення  до Верховної Ради України, Генерального прокурора України щодо результатів розслідування Pandora  Papers, оприлюдненого Міжнародним консорціумом журналістів – розслідувачів.


 -  Звернення  до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Державного агентства лісових ресурсів України щодо забезпечення сплати податків в місцеві бюджети за місцем здійснення основної діяльності, пов’язаної з заготівлею лісодеревини.

Нагадуємо відвідувачам сайту, що у відповідності до  чинного законодавства, усі результати поіменного голосування депутатів розміщені на офіційному веб-сайті районної ради. З повною інформацією про ухвалені рішення на сесійному засіданні районної ради ви можете ознайомитись в рубриці «Новини» та «Діяльність ради».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь