A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Депутати ради ухвалили Звернення до Верховної Ради України, Генерального прокурора України щодо результатів розслідування Pandora Papers, оприлюдненого Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів

Дата: 10.11.2021 15:50
Кількість переглядів: 145

На 8 позачерговій сесії Ковельської районної ради депутати ради ухвалили Звернення  до  Верховної Ради України, Генерального прокурора України щодо результатів розслідування Pandora Papers, оприлюдненого Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів.


Текст Звернення додається.

ДОДАТОК

до рішення районної  ради № 8/7.2

                                                                                                               від 05 листопада   2021  року

Про звернення  Ковельської районної ради   до   Верховної Ради України, Генерального прокурора України щодо результатів розслідування Pandora Papers, оприлюдненого Міжнародним консорціумом  журналістів-розслідувачів

Ми глибоко обурені результатами розслідування Pandora Papers, оприлюдненого Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів, яке виявило участь вищих посадових осіб держави та їх оточення – президента Володимира Зеленського, голови СБУ Івана Баканова, братів Сергія і Бориса Шефірів, один з яких – перший помічник президента Зеленського, міністра Олександра Ткаченка, Андрія Яковлєва – у оборудках Ігора Коломойського з виведення 40 млн.дол. з Приватбанку в офшорні юрисдикції. 

Це пляма на репутації України як держави, яка з 2014 року веде війну з агресором, і одночасно реалізує системні реформи. Ці репутаційні збитки кидають тінь і на органи місцевого самоврядування, які активно включені в антикорупційний процес, – з впровадження прозорих закупівель за муніципальні кошти, з запровадження чесних процедур з приватизації комунальної власності тощо.

Врешті, 40 млн. «відмитих» доларів, - це кошти, які пов’язують вищих посадових осіб з злочинним угрупованням Коломойського і які є платою за імунітет Коломойського перед кримінальним переслідуванням сьогодні. Проти Коломойського введені санкції Держдепартаментом США, проти Коломойського всунула звинувачення прокуратура США, у рамках провадження в США пройшли обшуки в бізнес-структурах Коломойського. І тільки в Україні Коломойський володіє недоторканістю.

За висновком НБУ,  до націоналізації Приватбанку було завдано шкоди мінімум на 5,5 млрд. доларів.  На момент націоналізації банку в 2016 році приблизно 97% всіх неповернених кредитів для компаній, надані Приватбанком, належали бізнесам, якими володіли або які контролювали Коломойський та Боголюбов. На докапіталізацію Приватбанку в цілому держава витратила понад 155 млрд гривень.

Це у тому числі наші кошти, кошти громад. Якби ці кошти були передані територіальним громадам, місцевим бюджетам, то Україну було б не впізнати. Адже у тому ж 2016 році загальна сума всіх трансфертів з Державного бюджету місцевим бюджетам склала не набагато більшу суму - 196 млрд. грн.

Ми вимагаємо негайного вжиття заходів з проведення розслідування і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних як до злочинного введення коштів Приватбанку, так і тих, хто брав участь у відмиванні вкрадених коштів через офшорні компанії. До рішення суду всі особи, причетні до оборудок Коломойського, які перебувають на державній службі, мають бути відсторонені від виконання обов’язків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь