A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Участь у вечорі - реквіємі .

Дата: 21.11.2021 14:13
Кількість переглядів: 179

Сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи.

Дату 21 листопада обрано не випадково – пам'ятний день засвідчує початок цього дня двох надважливих подій у новітній історії України – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності кінця 2013 та початку 2014 року.


День Гідності та Свободи став наступником Дня Свободи, що був визначений на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, він був скасований. Саме в цей день 2013 року відбулись перші протестні акції у відповідь на дії тодішньої влади під керівництвом Віктора Януковича - було припинено курс на євроінтеграцію. Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом скасували. Через таке рішення Януковича українці вийшли на Євромайдан, який з часом призвів до революції та повалення проросійського режиму в країні. Загалом, у подіях Євромайдану в 2013-14 роках взяли участь 20% населення України.

З нагоди Дня Гідності і Свободи, заступник голови районної ради Андрій Броїло взяв участь у вечорі - реквіємі у пам'ять про Героїв Небесної сотні та всіх хто загинув за Україну, який відбувся біля Пам’ятного знаку «Героям Небесної сотні та всім борцям за волю і долю України» смт. Люблинець. Саме в цей день мешканці селища з символічними вогнями пам’яті зібралися аби молитовно згадати тих, кого й забувати не слід – борців за волю та незалежність Української держави. От. Матвій Олійник відслужив молебінь за воїнів, які захищають нашу країну.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь