A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

На Ковельщині вшанували пам’ять жертв голодоморів

Дата: 27.11.2021 18:47
Кількість переглядів: 231

Щорічно у четверту суботу листопада в Україні  проходять жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. Ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем та щемом у душі кожного небайдужого до подій того часу.

Тож, 27 листопада, біля меморіальної стели «Хрест пам’яті жертвам більшовицького терору» відбувся мітинг-реквієм. Вшанувати пам'ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами тяжкої трагедії в історії українського народу, прийшли представники районної та міської влади, громадських організацій, духовенство, громадськість. Голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак також долучився до скорботних заходів та спільно з іншими представниками місцевої влади вшанували хвилиною мовчання пам’ять  українських мучеників.

Звертаючись до учасників зібрання В`ячеслав Петрович зазначив: «В цей скорботний день ми згадуємо трагедію – геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом, який ретельно його спланував та цілеспрямовано реалізував на теренах нашої землі. Це було вбивство нації, без жодного пострілу чи газових печей, проте більш жахливе, аніж можна уявити – згасанням від голоду. Наше завдання – зберегти пам’ять про все, що відбулося на українській землі. І героїчне, і трагічне. Спільна пам’ять та спільна історія мають об’єднувати нас, робити сильнішими. Це фундамент нашого майбутнього. Переконаний, ми зробимо усе, щоб подібні трагедії ніколи більше не могли повторитися на українській землі».

Священники Православної Церкви України  відслужили панахиду. Після спільної молитви керівники районної та міської  влади поклали квіти та запалені лампадки  до підніжжя  меморіальної стели.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь