A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулася дев`ята сесія Ковельської районної ради восьмого скликання.

Дата: 07.12.2021 23:05
Кількість переглядів: 336

Сьогодні, 07 грудня 2021 року, в читальному залі КЗ «Ковельська публічна бібліотека» відбулося засідання дев`ятої сесії Ковельської районної ради восьмого скликання, яку провів голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак. На сесії були присутні 32 депутата із 42 обраних. У роботі сесійного засідання взяли участь: депутати обласної ради, обрані від Ковельського району, голова Ковельської районної державної адміністрації, заступники голови Ковельської районної державної адміністрації,  начальники управлінь, відділів, служб та секторів райдержадміністрації, керівник Ковельської окружної прокуратури, начальник  Ковельського районного  управління поліції Головного управління національної поліції у Волинській області, окремі представники контролюючих та інших органів територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.


Оскільки  сесійне засідання було заплановано у дні кількох вагомих державних свят, то і розпочалося воно з урочистостей. Зокрема, В`ячеслав Петрович наголосив, що 5 грудня в Україні відзначався День волонтера. Свято приурочене тим, хто не байдужий до чужої біди, чужого горя, скрути. Тож від імені депутатського корпусу, голова райради висловив слова щирої подяки всім, хто причетний до волонтерського руху. Також, вчора, відзначалася 30-та річниця створення Збройних Сил України. Серед представників депутатського корпусу є два учасники російсько – української війни: це Гонта Макар та Сергій Духницький, тому слова подяки за мужність та відвагу лунали  нашим захисникам.

В продовження засідання голова районної ради привітав присутніх з професійним святом –Днем місцевого самоврядування, побажав усім міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, добробуту, витримки, оптимізму та нових професійних здобутків. «Нехай професійність та досвід, творче ставлення до виконання своїх професійних обов’язків сприяють розбудові й розвитку нашої Ковельщини»,-ноголосив голова районної ради. До вітальних слів також приєднались голова  районної державної адміністрації Ольга Черен та перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук. Посадовці  вручили депутатам та волонтерам Почесні грамоти районної та обласної влади. Зокрема, депутати районної ради- Анатолій Борка, Тетяна Свіржевська, Олена Копитко, Володимир Андросюк, Ірина Скибук, Роман Свіржевський, Сергій Духницький, Лідія Заславська; волонтери- Надія Орлова, Надія Токарева, Алла Жигаревич.

У ході засідання В`ячеслав Шворак  повідомив, що 29 листопада 2021 року відбулися збори депутатів Ковельської районної ради від «Аграрної партії» на засіданні яких було утворено депутатську фракцію «Аграрна партія» у складі чотирьох депутатів та зачитав Звернення колективу мисливців Ковельського району, які просять посприяти у вирішенні питання щодо ведення та стану мисливської галузі на території Ковельського району.

Окрім  стандартних  позицій ведення сесії:  оголошення запрошених, привітання іменинників, які відсвяткували своє День народження в міжсесійний період,  обрання лічильної та редакційних комісій, ухвалення регламенту роботи сесійного засідання- на початку сесійного засіданні мали місце ряд інших оголошень.

Зокрема,  В`ячеслав Шворак повідомив, що в міжсесійний період  в установах та організаціях відбулися кадрові зміни, а саме: першим заступником голови Ковельської районної державної адміністрації 9 листопада була призначена Галина Коляда; директором державного підприємства «Ратнівське лісомисливське господарство» 2 грудня призначено Сергія Тишковця.

В продовження роботи, депутати райради ухвали порядок денний із змінами.

Відповідно до пункту 14.6  статті 14 Регламенту Ковельської районної ради восьмого скликання від депутата райради Володимира Андросюка на адресу голови районної ради,  голови районної державної адміністрації та голови Любомльської територіальної громади надійшов  депутатський запит щодо проведення вуличного освітлення в селі Вигнанка, який був підтриманий народними обранцями.

По тому депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

В ході роботи народні обранці мали можливість заслухати звіт голови Ковельської районної ради В`ячеслава Шворака  про роботу за 2021 рік та  звіт голови постійної комісії з питань регулювання комунальної власності, транспорту, зв’язку та інфраструктури про роботу у 2021 році  інформував  Юрій  Кондратович.

В ході розгляду питань порядку денного депутами були ухвалені рішення з ряду питань, а саме: про погодження надання Товариству  з обмеженою відповідальністю «Гріненерго» спеціального дозволу   на користування надрами з метою видобування корисних копалин сапропелю ділянки «Крушинецька»; Про план підготовки регуляторних актів на 2022  рік; Про структуру та штатну чисельність виконавчого апарату районної ради на 2022 рік; Про внесення змін до рішення районної ради від 18 грудня 2020 року №2/12 «Про районний бюджет на 2021 рік»;  Про районний бюджет на 2022 рік; Про затвердження стартової ціни та умов продажу об’єкта малої приватизації; Про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ району, що підлягають приватизації у 2022 році; Про План роботи Ковельської районної ради на 2022 рік;  Про внесення змін до Прогами розвитку місцевого самоврядування в Ковельському районі на 2021-2022 роки, затвердженої рішенням районної ради від 19 лютого 2021 року  № 4/21  та інші.

 Проєкт рішення про затвердження символіки Ковельського  району та Положення про порядок її використання депутати  не підтримали .

В «Різному», депутатами були ухвалені звернення до вищих органів влади, а саме: -до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості грубого наступу на фінансову спроможність місцевого самоврядування та  Звернення Ковельської районної ради щодо термінового напрацювання механізму підтримки аграріїв через різке подорожчання природного газу.

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення. По закінченню сесії В`ячеслав Петрович подякував усім присутнім за злагоджену і плідну роботу, вирішення і врегулювання поставлених на порядок денний питань, а також  повідомив, що наступне сесійне засідання  відбудеться в другій  декаді лютого 2022 року.

 Нагадуємо, що з результатами поіменного голосування можна ознайомитись на офіційному сайті Ковельської районної ради за посиланням https://kovelska-rayrada.gov.ua/

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь