A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Волею і Залізом або один день з захисником.

Дата: 23.12.2021 16:22
Кількість переглядів: 153

Сьогодні, заступник голови районної ради Андрій Броїло за сприяння директора  Опорного навчального закладу «Дубівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Дубівської сільської ради Ковельського району Волинської області» Валентини Балецької та вчителя української мови та літератури Наталії Тхоржевської  зустрівся  з учнями вищезазначеного закладу на уроці мужності, який був присвячений тим, для кого мужність – не просто слово, а ціна мирного життя для всієї країни.



Головним героєм цього заходу і його ведучим та лектором став, без перебільшення, справжній патріот України, наш земляк Руслан Війтик. У недалекому минулому Руслан Серійович був співробітником МВС, дослужився до спецзвання підполковника міліції. Але останніх сім років цей чоловік пов'язав свою долю зі службою в ЗСУ. І починав не з керівних посад, а з бойового "Хрещення" в антитерористичній операції  під Марїнкою. На теперішній час майор Війтик займає посаду старшого офіцера відділення морально-психологічного забезпечення 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу - військового формування механізованих військ Сухопутних військ ЗСУ. Руслан Сергійович   - людина сильної волі, міцного характеру, впевнений в собі. В ході зустрічі військовослужбовець у доступній для дітей формі розповів  учням про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про військову  єдність та  братерство. Також дітям було презентовано відеонарис про 28 ОМБр, про її славну історію. Згадав військових і про бойових побратимів, яких забрала війна назавжди від їхніх сімей, родин, Батьківщини. За час російсько-української війни це військове формування втратило майже 200 своїх вояків. Вічна їм пам'ять, як і всім тим хто віддав своє життя за волю свого народу.

Користуючись нагодою,  заступник голови районної ради Андрій Броїло подякував воїну  - своєму товаришу, адже, знає Руслана Сергійовича   ще з початку неоголошеної російсько – української війни, за те, що перебуваючи у короткостроковій відпустці, він знайшов час аби зустрітися з дітьми та провести цей  урок . Він був пізнавальним для учнів, адже, говорили не тільки про мужність, а й  про історію національно – визвольної боротьби українського народу за останні 100 років, від зимового походу армії УНР аж  до сьогодення.

 

 Цей захід не випадково був проведений саме в опорному навчальному закладі села Дубове, адже, у школі  створений та  діє юнацький волонтерський підрозділ «Вбережу», куратором якого є вчитель української мови та літератури Наталія Тхоржевська. Учасники цього підрозділу постійно беруть участь у благодійних заходах, а саме збирають   продукти та  теплі речі для захисників України, виготовляють  обереги та пишуть листи солдатам. 

Щирі слова подяки і підтримки воїнам захисникам висловила також директорка закладу Олена Балецька. Олена Анатоліївна звертаючись до присутніх школярів,  закликала їх любити свою Батьківщину, цінувати її історію, шанувати її Героїв та добре навчатись аби наша країна була впевненою у її прийдешньому дні. 

В завершення хочеться побажати тільки одного:  нехай усі наші солдати–герої повертаються живими та здоровими додому, де їх чекають і люблять.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь