A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України.

Дата: 21.01.2022 20:15
Кількість переглядів: 189

22 січня вся Україна буде відзначати День Соборності. Саме в цей день у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Це означало об’єднання українських земель в єдину самостійну державу.

У Ковелі програму з нагоди Дня Соборності розпочали вшануванням всіх, хто ціною життя століттями виборював соборну і незалежну Українську державу, і хто сьогодні віддає життя за єдність та мирне небо над її просторами. Голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак,  голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен взяли участь у покладанні квітів до стели на честь земляків – загиблих учасників АТО та Героїв Небесної Сотні   і до пам’ятника борцям за волю України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто поліг за незалежність і територіальну цілісність держави.

Продовженням заходу став зворушливий патріотичний концерт за участі кращих колективів міста це:  вокальний ансамбль «Колорит», тріо у складі Поліни Панюс, Жанни Будкової та Світлани Осокіної,  ансамбль “Награш”,  клуб бального танцю «Модерн», дитяча студія народного танцю «Дзвіночок», народний художній хореографічний колектив «Барвінок», танцювальна група ансамблю “Лісова  пісня”,  солісти Ольга Балюк, Роман Морозов, Анастасія Смаль. А також  у концертній програмі взяв участь хор церкви Преображення Господнього.

До присутніх із вітальною промовою звернувся В`ячеслав Шворак, який  у своєму виступі зазначив: "День Соборності України увійшов до національного календаря як свято, яке ми відзначаємо на державному рівні. Адже ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років. Це свято нагадує нам, що український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про добробут народу". Також він наголосив, що  ті  події, які зараз відбуваються  в Україні вимагають від усіх людей  єдності заради досягнення спільної мети – миру.

Слово для виступу також мали голова районної державної адміністрації Ольга Черен та міський голова Ігор Чайка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь