A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулося засідання колегії Ковельської райдержадміністрації.

Дата: 26.01.2022 17:00
Кількість переглядів: 189

Сьогодні, 26 січня 2022 року, радник голови Ковельської районної ради  Іван Тусь та депутати районної ради взяли участь у засіданні колегії районної державної адміністрації, яке відбулося під головуванням голови районної державної адміністрації Ольги Черен. У засіданні взяли участь голови та представники територіальних громад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ, служб, правоохоронних органів.

Під час засідання розглянуто ряд актуальних питань, вирішення яких в однаковій мірі залежить як від виконавчої влади так і органів місцевого самоврядування району.

З інформаціями про підвищення рівня готовності захисних споруд цивільного захисту для укриття населення району перед присутніми виступили начальник сектору цивільного захисту Ковельського управління ГУ ДСНС України у Волинській області Марта Милостива та начальник відділу цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи районної державної адміністрації  Сергій Хомич, які закцентували увагу голів територіальних громад та усіх причетних посадових осіб на необхідності проведення позапланових оглядів наявних захисних споруд, призначених для укриття населення, та  приведення зазначених споруд у готовність. 

З 1 січня 2022 року вступив  в дію прийнятий за ініціативи Президента України Володимира Зеленського Закон України «Про основи національного спротиву», відповідно до якого територіальну оборону на території районів очолює голова райдержадміністрацій, де створюються відповідні  штаби, керівником штабу є командир бригади або командир батальйону Сил ТрО відповідно. До складу штабу входять представники місцевих адміністрацій і всі силовики. Штаб діє як у мирний час, так і в особливий період.

Ольга Черен зазначила, що на сьогодні поставлені завдання посприяти та допомогти у вирішенні облаштування місця дислокації кадру військових частин ТрО в районі. Це та інші  завдання, які поставлені керівництвом держави, необхідно нам спільно з військовим командуванням та головами територіальних громад Ковельського району організувати та виконати.

Про організацію харчування у закладах освіти району доповіла начальник відділу дотримання санітарного законодавства Ковельського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Оксана Яцина. Посадовець зазначила, що з  1 січня 2022 року увійшла в дію  постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Згідно даного документу встановлюються нові норми харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та інших закладах освіти, що проводять діяльність на певному рівні повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

 «Ця реформа важлива, адже від її результатів залежить  здоров’я підростаючого покоління. Тож на часі - активізація роз’яснювальної роботи серед батьків, дітей щодо важливості здорового раціонального харчування. Водночас, органи місцевого самоврядування мають вживати заходів щодо належного оснащення харчоблоків закладів освіти, своєчасного проведення тендерних закупівель продуктів харчування», - наголосила голова райдержадміністрації Ольга Черен.

На засіданні колегії проаналізовано стан вакцинації від COVID-19 працівників бюджетних установ району, зокрема, органів місцевого самоврядування. З відповідною інформацією перед присутніми виступив керівник апарату райдержадміністрації Степан Топольський.

На необхідності пришвидшення темпів вакцинації населення Ковельщини в черговий раз наголосила керівник районної виконавчої влади Ольга Черен, яка закликала голів громад,  керівників установ, служб району активніше проводити інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо вакцинації, особливу увагу приділити представникам вікової категорії 60+, які перебувають в зоні ризику щодо важкості перебігу хвороби.  

Про надання адміністративних послуг у сфері містобудування та архітектури присутніх проінформував начальник управління регіонального розвитку районної державної адміністрації Віталій Сарапін.

На актуальних питаннях взаємодії підрозділів ювенальної превенції з органами місцевого самоврядування щодо захисту прав та законних інтересів дітей зупинився у своєму виступі Вячеслав Мартинюк, заступник начальника Ковельського районного управління поліції з превентивної  діяльності ГУНП  у Волинській області.

За результатами розгляду питань порядку денного колегією прийняті відповідні рішення.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь