A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Вшанування пам’яті жертв Голокосту на Ковельщині!

Дата: 27.01.2022 15:19
Кількість переглядів: 172

Сьогодні, 27 січня, в усьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Ця пам’ятна дата запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 1 листопада 2005 року. В Україні на державному рівні вона відзначається з 2012 року. Офіційно визнано, що до 6 мільйонів євреїв було вбито протягом Голокосту, з них від 2,2 до 2,5 мільйони на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою в Україні.

Страшні сторінки історії повідують, що Вермахт (збройні сили Третього рейху) окупував Ковель 28 червня 1941 року. Майже відразу розпочалися розстріли євреїв  із Ковеля та його околиць.  Саме на місці, де відбувся масовий розстріл – поблизу села Бахів Ковельського району, єврейська община, в рамках проєкту «Захистимо пам’ять» спорудила Меморіальний комплекс Голокосту євреїв у роки Другої світової війни.

У міжнародний день пам’яті жертв Голокосту до Меморіального комплексу прибули представники влади району – радник голови Ковельської районної ради Іван Тусь, перший заступник голови Ковельської райдержадміністрації Галина Коляда, начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Віталій Сарапін. Присутні принесли запалені лампадки до монументу та вшанували пам’ять жертв трагедії хвилиною мовчання. З надією, з глибоким переконанням, що пам’ять про ці страшні події не допустить повтору таких трагічних моментів у нашій історії - тільки усвідомлюючи минуле – можливі мир та єдність у майбутньому.

Вічна пам'ять жертвам Голокосту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь