A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Спільна нарада

Дата: 15.02.2022 08:30
Кількість переглядів: 168

14 лютого 2022 року голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, спільно з головою Ковельської районної державної адміністрації Ольгою Черен,  начальником  Луцького прикордонного загону  полковником Сергієм Лозінським, командиром Волинської бригади територіальної оборони полковником  Олександром Скумбрієм, заступником начальника прикордонного Волинського загону з озброєння і техніки Романом Косміним, начальником штабу військової частини А7063 Олексієм Шуміком, начальником Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковником Андрієм Середюком,  провели нараду з головами територіальних громад Ковельського району, на якій  було обговорено злагодженість дій загонів територіальної оборони, добровольчих формувань, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у випадку вторгнення російських військ на територію держави.

Командир  Луцького прикордонного загону  полковник Сергій Лозінський, відмітив, що у зв’язку з непростою ситуацією на кордоні України, ми повинні бути готові до протистояння. Чим вищий рівень готовності ми матимемо, щоб захищатися, тим менше на нас тиснутимуть щодо компромісів, і щодо вторгнення.

Командир Волинської бригади територіальної оборони полковник Олександр Скумбрій, зазначив, що з 1 січня 2022 року вступив  в дію Закон України «Про основи національного спротиву», відповідно до якого територіальну оборону на території району очолює голова райдержадміністрацій. І на сьогодні керівництвом держави перед нами поставлені завдання, які вимагають від нас відповідальності та конкретних дій щодо сприяння та допомоги у вирішенні укріплення кордону держави, облаштування місця дислокації кадру військових частин ТрО, а також утворення добровольчих формувань в громадах району, які при потребі залучатимуться до руху Опору. Виконання всіх цих завдань можливе тільки завдяки злагодженим діям та спільним зусиллям військового командування, керівництва району та голів територіальних громад.

Керівники району закликали голів, заступників та представників територіальних громад Ковельського району до активної  співпраці. Головам територіальних громад необхідно провести  огляд наявних захисних споруд, призначених для укриття населення, і у найкоротші терміни провести необхідний комплекс невідкладних заходів з підвищення рівня готовності даних будівель. А також бути готовими до своєчасного реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту жителів очолюваної громади. Зокрема, однією із складових територіальної оборони є  донесення оперативної інформації до цивільного населення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь