A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Сьогодні у Ковелі відбулося вшанування пам’яті мирних жителів міста – побратима Бучі.

Дата: 08.04.2022 17:17
Кількість переглядів: 124

Сьогодні, 8 квітня 2022 року в Ковелі день жалоби за загиблими в Бучі від рук російського окупанта – це наш спосіб розділити цей біль з усією країною. Нема назви цим звірствам, нема прощення, це – Геноцид проти Українського народу. Весь світ повинен знати правду про кожну смерть безневинних людей, про кожне звірство російського агресора. Не можна виправдати нелюдів, які цілеспрямовано відбирають життя у беззахисних, ні в чому не винних українців.

В Ковелі  на площі Героїв Майдану відбулась громадянська панахида вшанування пам’яті мирних жителів міста – побратима Бучі, які загинули від військових злочинів, вчинених російськими збройними силами. Участь в  заході взяли голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак, голова Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, міський голова Ігор Чайка, священники Православної церкви України та  місцеві жителі.

Буча – місто-партнер, місто-побратим Ковеля з 2001 року. З перших днів війни воно опинилося буквально у вирві біди разом із Гостомелем, Ворзелем,  Бородянкою та іншими містами та селами країни. Стало українським містом-мучеником. І з 25 березня – «Містом-героєм». Тут велися не просто бойові дії. Тут не просто армія воювала з армією. Тут сталося те страшне, від чого холоне кров: озброєні окупанти, нелюди – цілеспрямовано, ницо і з особливою жорстокістю знищували мирне,  цивільне, беззахисне населення.

По завершенні громадянської панахиди виступив свідок тих подій, місцевий священик отець Сергій Мірошниченко, який зізнався, що коли побачив сьогодні слово «Буча», то на хвильку ніби побував вдома. Між тими людьми, яких добре знав, з якими багато спілкувався. І які, бездиханні, потім лежали на вулицях ще зовсім недавно прекрасного містечка Буча.

Панахиду за за убитими і закатованими відслужили священники Православної церкви України. А діти на знак скорботи і пам`яті виклали слово “Буча”… іграшками.

Україна ніколи цього не забуде! І не дозволить світові закрити очі на ці звірства. Помста і покарання за невинно пролиту кров – неминучі. Вічна пам‘ять загиблим!

Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь