A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Президент України підписав закон, яким утворюється інституція уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісті за особливих обставин.

Дата: 27.04.2022 08:59
Кількість переглядів: 148

26 квітня 2022 року Президент України підписав Закон України № 2191-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти» та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання суспільних відносин, пов'язаних із набуттям статусу осіб, зниклих безвісти за особливих обставин», який був ухвалений Верховною Радою України 14 квітня 2022 року.

Законом, ухваленим Парламентом з урахуванням пропозицій Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, утворено інституцію Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, який є посадовою особою Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Така новела у законодавстві покликана виправити недоліки чинної редакції Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти» та створити дієвий механізм набуття правового статусу осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, вирішення питань щодо їх обліку, розшуку, а також соціального захисту членів їхніх сімей.

Важливо, що в умовах воєнного стану, утворення нової інституції та функціонування Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, здійснюватиметься в межах поточних витрат з Державного бюджету України та не потребуватиме додаткового фінансування.

Працюємо та сподіваємось на швидкий запуск оновленого механізму розшуку та обліку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, а також соціального захисту членів їхніх сімей.

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини

https://bit.ly/3EWDDVq

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь