A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Місцеві бюджети Волині отримали понад 2,1 мільярда гривень податків

Дата: 10.05.2022 09:52
Кількість переглядів: 139

За підсумками січня-квітня 2022 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 2 мільярди 138 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. 

Наразі сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад на 18,6 відсотка перевищує аналогічні показники торік.

В умовах воєнного стану місцеві бюджети отримали на 335 мільйонів гривень більше податкових платежів. За таким бюджетним позитивом – сумління волинського бізнесу та громадян, котрі не ігнорують вимоги закону та чесно сплачують податки.

Оборона держави, безпека кожного з нас і спроможність країни фінансово дбати про забезпечення потреб армії та соціально незахищених громадян залежить від кожного платника податків. Тож, у Головному управлінні ДПС у Волинській області висловлюють щиру подяку представникам підприємництва і громадянам, які своєчасно виконують свої зобов’язання перед бюджетом.

Оскільки органи місцевого самоврядування виконують низку завдань із забезпечення діяльності інфраструктури, у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують громадянам та господарюючим суб’єктам про обов’язок сплачувати майнові податки.

Окрім поточних платежів, що є обов’язковими для сплати на територіях, де не ведуться бойові дії, власникам землі та об’єктів нерухомості Волині варто погасити заборговані майнові податки, а підприємцям – заборговані суми єдиного податку.

Сьогодні фінансово підтримати країну можуть громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, їм запропоновано скористатися правом на податкову амністію.

Зокрема, до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській областіта за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Нагадаємо, що для громадян, які не мають можливості своєчасно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи граничний термін подання звітності відтерміновується до строку, встановленого Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь