A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

У Любліні відбувся Конгрес місцевого самоврядування

Дата: 08.06.2022 17:00
Кількість переглядів: 130

Голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак та заступник голови райради Андрій Броїло взяли участь в Конгресі місцевого самоврядування та форумі регіонів Ініціативи трьох морів, що проходив 6-7 червня у польському місті Люблін.

Захід відбувся під почесним патронатом Президента Республіки Польща Анджея Дуди.

Ідейним засновником Мережі регіонів Ініціативи трьох морів є Люблінське воєводство. Інша назва цього проекту також відома як Ініціатива Балтійського, Адріатичного, Чорного морів, або просто Тримор’я – міжнародна економічна та інфраструктурна ініціатива, що об’єднує 12 країн Європейського Союзу, розташованих поблизу Балтійського, Чорного й Адріатичного морів.

У Конгресі взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науки та бізнесу з Австрії, Болгарії, Хорватії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії та Угорщини, представники стратегічних партнерів Ініціативи Трьох морів: Європейського Союзу, США та Німеччини, а також регіонів-партнерів із Центральної та Східної Європи.

Його головними темами були: енергетична безпека та ситуація на сільськогосподарських ринках у зв'язку з війною в Україні; також співпраця з українськими регіонами; інвестиційний клімат тощо. Звичайно, багато місця на зустрічі було присвячено таким питанням, як: гуманітарна криза, пов’язана з біженцями, економічна криза та питанню відбудови України після війни. Представники делегації з України у своїх виступах напередусім висловлювали вдячність країнам ЄС та, зокрема Польщі за вагому підтримку у боротьбі за перемогу демократії. Адже з перших днів повномасштабної російсько-української війни Республіка Польща на міжурядовому та міжмуніципальних рівнях надає колосальну гуманітарну та інформаційну підтримку Україні, а також прийняла мільйони українських біженців.

Під час заходу з польськими колегами було обговорено нові можливості для зміцнення співпраці та перспективні проекти.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь