A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулась чергова сесія районної ради .

Дата: 10.06.2022 17:12
Кількість переглядів: 204

Сьогодні, 10 червня 2022 року, в КЗ «Ковельська публічна бібліотека» під головуванням очільника Ковельської районної ради В’ячеслава Шворака відбулася чергова тринадцята сесія Ковельської  районної ради восьмого скликання. Із 42 районних обранців прибули та зареєструвалися 29 депутатів.

У роботі пленарного засідання взяли участь начальник Ковельської районної військової адміністрації, керівник Ковельської окружної прокуратури, начальник Ковельського міжрайонного відділу СБУ у Волинській області, начальник  Ковельського районного  управління поліції Головного управління національної поліції у Волинській області, начальник Ковельського МРВ УДСНС, представники територіальних громад Ковельського району,  представники засобів масової інформації.

На своєму початку  роботи народні обранці вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять свого колеги депутата Духницького Сергія Анатолійовича та керівницю закладу, в якому відбуваються сесійні засідання Божик Галину Михайлівну, життя яких раптово обірвалося,  та тих,  хто віддав своє життя за волю Українського народу у боротьбі з російським агресором.

Окрім  стандартних  позицій ведення сесії: оголошення запрошених, привітання іменинників, які відсвяткували своє День народження в міжсесійний період,  обрання лічильної та редакційних комісій, ухвалення регламенту роботи сесійного засідання,  на початку  засідання мали місце ряд інших оголошень.

Зокрема,  В`ячеслав Шворак наголосив: « 6 червня в Україні відзначався день журналістики. На сьогодні представники ЗМІ також воюють на фронті: багато з них фізично перебуває у лавах Збройних Сил України  та в лавах бійців інформаційного фронту. Одним із таких справжніх бійців є Микола Вельма – головний редактор газети «Вісті Ковельщини». На шпальтах міськрайонки  Микола Григорович  разом з творчим колективом розміщує правдиву інформацію про події на фронті, у світі, та в наших громадах. Тому сьогодні в особі Миколи Григоровича Вельми вітаємо всіх журналістів з їхнім професійним днем та зичимо аби зовсім скоро всі ЗМІ заполонила звістка про перемогу над агресором».

Ось уже понад сто днів триває героїчна  оборона України від російських загарбників. Вся країна повстала проти чужинської навали. І саме зараз, в часи найбільшої небезпеки і загрози для життя цілої нації на нову хвилю піднявся волонтерський рух. Волонтерами можна сказати стали всі, хто не воює проти ворога зі зброєю, а хто будь – яким чином, способом, засобом, матеріально,  фінансово чи фізично допомагає нашим військовим наблизити перемогу. Тому сьогодні голова  Ковельської райради В`ячеслав Шворак та начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен відзначили подяками окремих представників  «Міжнародного волонтерського логістичного центру «Марлог»»,  які надають волонтерську допомогу нашим співвітчизникам, які через цю війну та злочинні дії російського агресора опинилися в складних життєвих обставинах.

В продовження роботи, депутати райради ухвали порядок денний зі змінами  та перейшли до розгляду питань.

В ході роботи сесії депутами були ухвалені рішення з таких питань, а саме:  Про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування піску Шкуратівського родовища; Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення  (зміни) меж населених пунктів с. Дроздні Колодяжненської сільської ради  Ковельського району Волинської області; Про затвердження розпорядження  голови районної ради від 05.04.2022 року № 16 «Про завершення приватизації об’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ Ковельського району".

 Також депутатами були ухвалені два звернення до вищих органів влади, а саме: «Звернення до Президента України,  Кабінету Міністрів України,  Верховної Ради України щодо повернення у державну власність енергетичних підприємств»; та «Звернення до Президента України, Верховної Ради України, начальника Волинської обласної військової адміністрації та вірян Української православної церкви Московського патріархату, щодо заборони діяльності УПЦ (МП) в Україні».

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення. По закінченню сесії В`ячеслав Петрович подякував усім за спільну роботу та побажав усім миру та перемоги.

 Нагадуємо, що з результатами поіменного голосування можна ознайомитись на офіційному сайті Ковельської районної ради за посиланням https://kovelska-rayrada.gov.ua/

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь