A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

На Волині власники та користувачі землі сплатили до місцевих бюджетів майже 200 мільйонів гривень плати за землю

Дата: 23.06.2022 10:31
Кількість переглядів: 102

Упродовж січня-травня 2022 року місцеві бюджети Волині отримали у розпорядження 197,8 мільйона гривень плати за землю. Показники залучення плати за землю громадами дещо менші минулорічних надходжень за аналогічний період.


Основну суму надходжень до бюджетів громад сплатили юридичні особи - 185 мільйонів гривень. Тим часом, громадяни – землевласники спрямували до місцевих бюджетів майже 13 мільйонів гривень земельного податку.

Враховуючи обставини воєнного часу певні групи платників податків тимчасово звільнені від виконання податкових зобов’язань.  Однак, у регіонах, де не ведуться активні бойові дії, податкова служба рекомендує своєчасно сплачувати податки до бюджету.

Саме належна податкова дисципліна – одна з передумов бюджетної стабільності громад. У час протидії військовій агресії рф органи місцевого самоврядування повинні мати фінансовий ресурс задля підтримання у належному стані інфраструктурних об’єктів та вирішувати соціально-економічні питання, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Оскільки плата за землю зараховується винятково до доходів місцевих бюджетів, у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують усім землевласникам – громадянам, насамперед, погасити заборговані за минулі роки суми земельного податку.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Водночас податківці рекомендують  скористатися правом на податкову амністію тим, хто придбав майно за доходи, з яких не сплачено ПДФО. Сплативши збір після подання одноразової добровільної декларації, такі особи звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

 

 

 

Сектор інформаційної взаємодії

ГУДПС у Волинській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь