A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Презентація нової книги Дмитра Корнелюка «За Україну, за її волю».

Дата: 21.07.2022 10:02
Кількість переглядів: 137

20 липня в приміщенні КЗ «Ковельська публічна бібліотека» відбулася презентація книги відомого на Ковельщині  та за її межами краєзнавця, релігієзнавця, культурно-просвітницького та громадсько-політичного діяча, Почесного громадянина Ковельського району Дмитра Корнелюка. Нове видання «За Україну, за її волю» є продовженням серії книг «Вогонь дерзання», «Росіяни-москалі на чужій землі», «Русскім міром» нас «бомблять» і Москва, і Київ, «Нікакой разніци».

Як зазначено у передмові книги автор намагається, хоч фрагментно, пройтися стежками боротьби нашого люду з одвічним ворогом  Росією-Московією за волю і кращу долю. Адже сьогодні, «старший брат» зі зброєю в руках лізе через наш кордон, зазіхаючи на нащу віру, нашу історію, нашу незалежність. Автор намагається показати  суспільну лінію Церкви у житті держави як національний феномен.

Захід розпочався з молитви за Україну після якої була оголошена хвилина мовчання в пам`ять про полеглих захисників України.

Серед поважних гостей цього літературно-мистецького заходу були представники районної та міської влади, священнослужителі ПЦУ, друзі та шанувальники творчості автора.

З важливою подією у житті, Дмитра Пилиповича вітали голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, заступник голови райради Андрій Броїло, заступник Ковельського міського голови Наталія Маленицька, редактор газети  “Вісті Ковельщини”  Микола Вельма, докторка економічних наук, кандидатка наук з державного управління, професорка кафедри державного управління Львівського регіонального інституту державного управління НАДУ, наша землячка, депутатка Волинськаї обласної ради, голова ВГО «Союз українок» Ористлава Сидорчук, голова Громадської ради при міському голові Лілія Єгорова, настоятель Свято-Благовіщенського собору протоієрей Василь Мичко, настоятель собору святого Димитрія Солунського, протоієрей Анатолій Александрук, директор ТОВ «Волинь- Кальвіс» Анатолій Понікарчук та інші.

Серед іншого В’ячеслав Шворак сказав, що сьогодні дуже важливо бути об’єднаними і на військовому фронті і на духовному фронті. Адже криза бездуховності аж ніяк не наближає нашу перемогу над російським агресором. В’ячеслав Петрович подякував Дмитру Пилиповичу за його невтомність, актуальність   і навіть за критику, яка є мотиватором до дій.

Очільник райради урочисто вручив Дмитру Пилиповичу відзнаку “Почесний громадянин Ковельського району” та нагрудний знак. Це почесне звання присвоїли   депутати  районної ради на сесії ще  наприкінці минулого року, але через непередбачувані події  не було нагоди урочисто вручити відповідні відзнаки.

Весь презентаційний захід переплітався виступами і дискусіями. Сам автор видання розлого довів до присутніх саму ідею написання книги та мету, яка була поставлена в її основу.

На завершення заходу перед присутніми з низкою патріотично-тематичних пісень виступив гурт «Поліський дивоцвіт» (керівник Олег Корнелюк).

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь