A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

З нагоди Дня Української Державності у Ковелі відбувся урочистий захід.

Дата: 28.07.2022 18:14
Кількість переглядів: 173

Сьогодні, 28 липня 2022 року, в країні вперше відзначають День Української Державності.  Запровадити нове державне свято минулого року запропонував президент Володимир Зеленський. Він і затвердив відповідний указ. Цього ж дня ми відзначаємо ще й день хрещення Київської Русі-України.

У Ковелі  біля пам’ятника борцям за волю України відбулися урочистості  за участю голови Ковельської районної ради В`ячеслава Шворака, начальника Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен, міського голови Ігоря Чайки, секретаря міської ради Оксани Багнової.

На початку заходу відбулась церемонія урочистого підняття Державного Прапора України, яку було надано учасникам добровольчого формування Ковельської територіальної громади Дмитру Мацюку та Максиму Колядюку.

Представники влади у своїх виступах наголосили, що будь-які намагання ворога зламати нас – марні. Ми єдині як ніколи. Ми об’єднані заради захисту рідної землі і своєї державності. Наші воїни мужньо боронять країну від російських окупантів. Ними пишаємося всі ми, ними пишається вся країна та весь цивілізований світ. Ми показуємо всьому світу, що об’єднані, сильні й загартовані як ніколи. Ми готові воювати зі зброєю в руках на фронті та працювати на своїх робочих місцях для нашої спільної перемоги над ворогом.

Під час заходу присутні вшановували пам‘ять тих, хто віддав життя за нашу країну. Священники Православної Церкви України відслужили панахиду.

Зворушливим моментом заходу стало вручення ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня батькам Єгора Лобанова. Указом Президента України від 12 березня 2022 року №128 їхній син удостоєний нагороди посмертно.

“Ми збережемо країну і відстоїмо свою незалежність”, – запевнив командир 100-ї окремої бригади територіальної оборони Волині Руслан Ткачук.

Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника борцям за волю України та меморіальної стели загиблим землякам та Героям Небесної Сотні.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь