A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Платники податків Волині 97 відсотків звітів подають дистанційно

Дата: 02.08.2022 08:28
Кількість переглядів: 136

Кількість прихильників електронного формату звітування серед платників податків Волині стабільно зростає. Впродовж січня-липня 2022 року 96,9 відсотка від усіх звітних декларацій на опрацювання до ДПС волинські господарюючі суб’єкти подали через Електронний кабінет.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області відзначають, що до когорти прихильників сучасних інформаційних рішень у податковому обслуговуванні найбільш активно останнім часом долучаються підприємці-фізичні особи.

Якщо за підсумками  минулого року волинські підприємці 74 відсотки звітів подали дистанційно, то нині цей показник складає 96 відсотків. Щодо юридичних осіб, то майже 98 відсотків декларацій таких платників в області отримано в електронному вигляді.

Очевидно, що електронна взаємодія платників податків з фахівцями податкового адміністрування має схвальну оцінку більшості платників податків. оскільки дозволяє економити час та ресурси. Важливо, що саме дистанційний формат комунікації не лише спрощує процес звітування, а й запобігає корупційним ризикам, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Довідково: з початку року волинські податківці отримали на опрацювання майже 238 тисяч звітів, з яких понад 234 тисячі – в електронному вигляді.

До речі, у податковій службі звертають увагу, що одноразова добровільна декларація у рамках податкової амністії подається лише в електронному вигляді. Громадянам - декларантам для цього варто отримати електронний цифровий підпис та зареєструватися в Електронному кабінеті.

Нагадаємо, що громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, до 1 вересня 2022 року можуть скористатися правом на податкову амністію.

Зокрема, кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь