A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Нас єднає коло калинове задля України перемоги

Дата: 21.08.2022 11:19
Кількість переглядів: 137

20 серпня на теренах Турійської селищної територіальної громади Ковельського району, між селами Радовичі та Туличів, в урочищі Криниця,  стартувала екологічно-патріотична акція під гаслом "Посади дерево за себе та свого друга, який загинув за Україну" в рамках Міжнародного культурно-екологічного проєкту "Зв’язок поколінь".


У заході взяли участь народний депутат України Вячеслав Рубльов, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, митрополит Луцький та Волинський Михаїл, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, депутат обласної Волинської ради Роман Микитюк, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, військові, духовенство, мешканці громади.

Керівники області та району, Турійської селищної ради, депутати різних рівнів, жителі громади, а також представники з інших областей висадили калиново-дубовий гай.

Тут засновано культурно-екологічний комплекс, що має назву «Нас єднає коло калинове задля України перемоги». Створено простору територію у формі кола, по діаметру якого висаджено сто кущів калини – у пам’ять про полеглих захисників України, а також чотири дуби, що символізують чотири сторони світу. Закладений калиново-дубовий гай стане тією незримою ниточкою пам’яті минулого і пошанування Героїв сьогодення, які в запеклій боротьбі з московитами ціною власного життя боронять незалежність та волю України.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів у російсько-українській війні. На їх честь прозвучав гарматний залп і був запалений вогонь пам’яті.

На цьому ж місці встановили пам’ятний знак і залишили послання для прийдешніх поколінь.

Аби наповнити урочище Криниця ще більшим духовним значенням провели чин освячення цього сакрального місця, здійснив його митрополит Луцький та Волинський Михаїл. Учасники заходу спільно піднесли молитви за здоров’я наших воїнів, які захищають нас у цій запеклій війні, і помолилися за душі спочилих захисників України.

Патріотично-екологічну акцію, ідея започаткування якої належить учасникам громадської спілки "Зв’язок поколінь" Олександру Тимченку, Віктору Гуйвану, Дмитру Гегеру та депутату Волиньради Роману Микитюку, вже зголосилися продовжити інші регіони України, а також одинадцять країн Європи. Палички естафети, які зроблені із посіченої осколками тополі з возволеної Бородянки, отримали представники декількох областей України.

За матеріалами Ковельської  РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь