A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Синьо-жовтий символ незламності - День Прапора України!

Дата: 23.08.2022 16:41
Кількість переглядів: 134

Сьогодні українці відзначають День Державного Прапора. Саме цього дня, у 1991-му, група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради. Цей стяг, як реліквія, дотепер зберігається під склом у музеї парламенту.


Нині із національним прапором наші воїни боронять рідну землю від ненависного агресора, встановлюють його у звільнених від загарбників містах і селах, розгортають у бойових частинах та на передовій. Український Прапор нині майорить на вулицях великих міст світу, синьо-жовтими кольорами підсвічуються всесвітньо відомі історичні, державні, монументальні об’єкти і спортивні споруди – на знак солідарності із українським народом.

Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора провели і в Ковелі, на бульварі Лесі Українки, де урочисто підняли національний стяг.  Право підняти Державний Прапор України було надано старшому солдату ЗСУ Олександру Столяруку та молодшому сержанту ЗСУ Миколі Федоруку. Саме там вперше у серпні 1990 року він замайорів над нашим містом.

На відзначення Дня Державного Прапора зібралося керівництво Ковельщини, депутати міської та районної  рад, представники правоохоронних структур, військові та небайдужі ковельчани.

На початку святкувань, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які загинули під час виконання бойових завдань із захисту суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних громадян, які загинули від збройної агресії російської федерації проти України.

Про історію та роль синьо-жовтого знамена говорили ведучі урочистого заходу Наталія Гончар та Світлана Труш.

Священники ПЦУ відслужили молитву за Україну.

Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника борцям за волю України та стели пам’яті загиблим землякам та Героїв Небесної Сотні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь