A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Ми вільний народ в незалежній Україні

Дата: 25.08.2022 08:10
Кількість переглядів: 134

Незалежність є найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців. Упродовж восьми останніх років Україна в двобої з російським агресором виборює право жити і розбудовувати власну незалежну державу. І, впевнені, що разом переможемо у цій доленосній битві, адже ми – народ, «якого правди сила ніким звойована ще не була». Бо в наших серцях – нескорений дух свободи, любов до рідної України, бо ми єдині в прагненні здобути мирне, щасливе майбутнє для нинішнього і прийдешніх поколінь.


24 серпня 2022 року, на Ковельщині, у святому для українських патріотів місці зародження Української повстанської армії - на території «Історико-культурного комплексу» Вовчак-Волинська січ» відбулись районні урочистості з нагоди 31-ої річниці Незалежності України. У заході взяли участь керівники обласної, районної, влади, голови територіальних громад Ковельщини, депутати, військовослужбовці, громадськість краю.

Урочистою ходою, під звуки повстанських пісень учасники рушили до місця земного спочинку Героїв УПА. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх, хто в різні періоди історії України віддав своє життя за свободу рідної землі. Віддали шану, згадавши поіменно усіх земляків-воїнів, які загинули з 2014 року по нинішній час, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави від російських загарбників. До підніжжя пам’ятного знаку борцям за незалежність поклали квіти. Священники ПЦУ відслужили панахиду за загиблими борцями, гідними синами й доньками нашого народу.

Усі присутні дружно заспівали «Червону калину» – пісню-гімн нашої нескореності.

Потому, учасники велелюдного заходу пройшли ходою до сцени «Історико-культурного комплексу» Вовчак-Волинська січ», де разом з Народною артисткою України Тіною Кароль піднесено виконали Державний Гімн України. Палка патріотка Тіна Кароль приїхала на Ковельщину, аби в День Незалежності підтримати військових, волонтерів і жителів краю на шляху до перемоги.

До учасників заходу зі словами вітань звернулися: начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, Народний депутат України Вячеслав Рубльов, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, представники командного складу військових частин ЗСУ. Усі промовці тепло вітали присутніх з головним державним святом, дякували військовим за професійність, мужність та відвагу, усім жителям краю - за єдність, невтомну працю, плідну волонтерську діяльність, завдяки яким українці на фронті й в тилу наближають перемогу над ворогом.

Начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, зазначила: "Перебуваючи на святій землі, де народилась Українська повстанська армія, де кожен день вояків УПА починався з молитви, а гаслом були слова «Україна – понад усе», ми усвідомлюємо, що сьогодні це гасло дуже актуальне для всіх нас: представників виконавчої влади, місцевого самоврядування, військових і цивільних. Для всіх, хто боронить Україну на передовій, в найгарячіших ділянках фронту, і тут, на кордоні з білоруссю. Ми зібралися, на Вовчаку, бо ця земля дає наснагу, нагадує нам про те, що в наших серцях живе дух свободи. В наших жилах тече кров незламності, нескореності і ми, попри всі загрози, попри всі залякування й цинічні дії ворога, що нищить інфраструктуру і мирних людей, ми сьогодні можемо гордо стояти тут і казати: в наших душах немає страху, ми будемо битися, ми будемо боронити нашу землю до останньої краплі крові. Дякую всім, хто щодня наближає нашу перемогу!"

Керівники обласної та районної влади нагородили почесними відзнаками представників ЗСУ, трудових колективів, волонтерів, громадськості, духовенства за вагомий внесок в утвердження і захист Української держави від російського агресора та з нагоди Дня Незалежності України.

Усі учасники заходу долучилися до збору коштів на безпілотники для ЗСУ в рамках глобальної ініціативи Президента України UNITED24.

На території Історико-культурного комплексу на гостей чекала виставка творчих робіт митців Турійської громади.

Свої патріотичні пісенні вітання глядачам дарували Тіна Кароль та аматорські колективи Ковельщини.

Зі святом Незалежності України! Слава Збройним Силам і народу України! Слава Україні! Героям слава! Разом до перемоги!

За матеріалами Ковельської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь