A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Звітування через Електронний кабінет – зручна та ефективна взаємодія з податковою службою

Дата: 07.09.2022 08:51
Кількість переглядів: 116

Уже кілька місяців поспіль 97 відсотків звітних документів платники податків Волині подають через Електронний кабінет ДПС.  Зокрема, за підсумками січня-серпня 2022 року на опрацювання до ДПС волинські господарюючі суб’єкти дистанційно подали 96,8 відсотка декларацій.

Співвідношення кількості електронних звітів, що подані юридичними та фізичними особами-підприємцями - майже на однаковому рівні.

Втім, донедавна саме підприємці були найбільш консервативними у питанні застосування новітніх інформаційних рішень для звітування. Наразі понад 96 відсотків декларацій волинські підприємці-фізичні особи подають через Електронний кабінет.

«Якісний і необтяжливий для представників бізнесу процес виконання податкових зобов’язань - можливий із застосуванням сучасних інформаційних технологій. Тому Державна податкова служба  постійно  працює над удосконаленням функцій і сервісів Електронного кабінету. Нині взаємодія платників податків з фахівцями податкового адміністрування переважно відбувається дистанційно. Тобто, платники податків без особистого контакту з податковим інспектором звітуються безпосередньо зі свого персонального комп’ютера. Саме такий формат спілкування ефективно запобігає корупційним ризикам», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що дистанційна комунікація з контролюючими органами максимально спрощує подання звітів та економить  час і ресурси.

Довідково: з початку року волинські податківці отримали на опрацювання понад  272  тисячі звітів, з яких  264 тисячі – в електронному вигляді.

До речі, у податковій службі звертають увагу, що одноразова добровільна декларація у рамках податкової амністії подається лише  в електронному вигляді.

Нагадаємо, що громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки,  можуть скористатися правом на податкову амністію.

Зокрема,  кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь