A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Створення безпечних умов навчання – на контролі районної влади

Дата: 08.09.2022 17:53
Кількість переглядів: 123

З початку нового навчального  року на Ковельщині органами виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснюється постійний моніторинг  закладів освіти   щодо створення та дотримання належних умов безпеки учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану. 

Під час робочої поїздки у Вишнівську громаду голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак разом з начальником Ковельської районної військової адміністрації Ольгою Черен, Вишнівським сільським головою Віктором Сущиком проінспектували ОЗ «Вишнівський ліцей» на предмет створення у закладі безпечного  середовища для усіх, хто тут навчається і працює. Завдяки наявному та належним чином обладнаному укриттю, діти мають змогу здобувати знання офлайн, за змішаною формою навчання. Під час спілкування з керівництвом та представниками педагогічного колективу начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен вчергове наголосила на необхідності дотримання учасниками освітнього процесу алгоритму дій при надходженні сигналу «Повітряна тривога».

Перший заступник голови райдержадміністрації Галина Коляда разом із Велицьким  сільським головою Віктором Ковальчуком відвідали ЗЗСО «Ліцей села Підріжжя», де навчальний процес також відбувається в очному форматі.  Посадовці оглянули приміщення навчального корпусу, укриття, обговорили з представниками дирекції та педагогічного колективу актуальні питання безпечного функціонування ліцею, проведення відповідних навчань для учнів та персоналу. Перебуваючи у Смідинській громаді, Галина Степанівна спільно зі Сміинським сільським головою Оксаною Піцик побували в Журавлиненській гімназії, де відповідно до рішень  Волинської регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 11 серпня 2022 року та районної комісії з питань ТЕБ та НС  від 15 серпня ц.р. навчання відбувається в онлайн форматі, як і в усіх закладах освіти Смідинської, Любомльської, Шацької, Ратнівської, Заболоттівської,  Дубечненської, Велимченської, Рівненської, Старовижівської, Сереховичівської, Забродівської, Самарівської, Головненської територіальних громад, які розташовані в 50-ти кілометровій зоні вздовж державного кордону з республікою білорусь.

Заступник голови районної державної адміністрації Роман Кульцман спільно з начальником управління гуманітарного розвитку районної державної адміністрації Іриною Ревейчук проінспектували низку закладів освіти в населених пунктах громад, що розташовані саме в 50-ти кілометровій зоні від республіки білорусь, а тому мають функціонувати виключно в онлайн режимі. Посадовці районної державної адміністрації у супроводі Самарівського сільського голови Миколи Маргеса, заступника Ратнівського  селищного голови Олени Антонюк, Заболоттівського селищного голови Валерія Свіржевського  побували в Язавненській гімназії Самарівської сільської ради, Бродівському ліцеї Ратнівської селищної ради, у Заболоттівській громаді відвідали Заболоттівську спеціальну школу Волинської обласної ради та Заболоттівський ліцей. Порушень в організації освітнього процесу не виявлено. Перевірки триватимуть і надалі, адже в умовах війни збереження життя і здоров’я земляків а, передусім, дітей – понад усе.

 

За матеріалами Ковельської РВА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь