A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Молилися за мир та перемогу України.

Дата: 23.09.2022 17:04
Кількість переглядів: 179

Сьогодні,  23 вересня 2022 року,  у  Ковелі відбувся молитовний сніданок, під час якого учасники заходу помолилися за мир та перемогу нашої країни, а також висловили слова підтримки українським воїнам. За останні роки в Україні набирає обертів саме такий формат зустрічей, які півстоліття тому започаткували американці. У Ковелі такий захід відбувається вдруге під патронатом голови Ковельської районної ради В`ячеслава Шворака.

Молитовний сніданок відбувся за участі представників районної і міської влади, силових відомств, бізнесу, громадських організацій, військовослужбовців, волонтерів та духовних лідерів різних конфесій.

Захід розпочався хвилиною мовчання за загиблими воїнами. Разом із священнослужителями  присутні молилися за Україну та її майбутнє, за воїнів, які дають відсіч агресору, за мир і Перемогу у війні.

Представники влади, духовенства  різних конфесій, ЗСУ у своїх промовах наголошували на необхідності об’єднання у тяжкий для держави час. Бо лише спільно, будучи сильними й мужніми, ми зможемо вистояти та перемогти. У молитвах згадали бійців, які боронять країну, військовополонених, мирне населення, яке знаходиться в окупації, та загиблих за територіальну цілісність України. У молитвах звучали не лише слова про допомогу, захист і сподівання, а й слова подяки Всевишньому. Особливістю молитовних сніданків є те, що молитви до Господа виголошують не лише священнослужителі, але й політики та бізнесмени.

Під час сніданку присутні мали змогу послухати патріотичні виступи юних вихованців школи мистецтв селища Люблинець, талановитих діток сім`ї Тищуків, музичні твори у виконанні Андрія Пархонюка й Ярослава Шумського та інших.

Окрім спільної молитви, зокрема, за мир та перемогу, невід’ємною складовою заходу був збір благодійних коштів. Цього разу їх збирали на закупівлю нових автошин для потреб ЗСУ. Щиро вдячні усім, хто долучився до благодійного збору для наших захисників, разом вдалось зібрати  немалу суму: 102835 грн, 400 євро, 150 доларів.

 «Сьогоднішня зустріч – це спільний крок до розвитку співпраці, дружби, порозуміння заради нашої спільної перемоги. Сьогодні ми молилися за мир в Україні та за наших військових. Ми просили Бога, щоб ця війна швидше закінчилася, щоб він дав сили та здоров’я українським військовослужбовцям, щоб кожен захисник та захисниця якнайшвидше повернулися до дому, до своїх родин живими та неушкодженими. У такий важкий період в Україні нам було б складно без Бога, церкви та молитви. Усіма справами та діями на всіх фронтах ми захищаємо нашу країну, боремося за її процвітання, мир, злагоду та перемогу. Сьогодні тут наша спільна молитва у духовній єдності особливо сильна, особливо необхідна», – наголосив у своїй промові В`ячеслав Петрович.

Молитовний сніданок закінчився спільною молитвою, яку разом з учасниками заходу прочитав протоієрей Анатолій Александрук, декан Свято-Дмитрівського   округу ПЦУ, настоятель Собору Дмитрія Солонського  та побажав усім присутнім мирного неба, добра, духовного єднання і порозуміння.

 Щоб перемогти, маємо спільно просити у молитві сили та незламності. Хай Бог єднає наше суспільство. З вірою переможемо!

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь