A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 19.10.2022 16:47
Кількість переглядів: 119

19 жовтня 2022 року, заступник голови Ковельської районної ради Андрій Броїло взяв участь у черговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провела начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен. У вступному слові очільниця районної військової адміністрації наголосила на необхідності об’єднання зусиль органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади задля належного проходження опалювального сезону в районі, який враховуючи реалії воєнного стану, буде напруженим. Кожен посадовець, керівник підприємства, установи, жителі громади району мають докласти зусиль, для того, щоб економіка, об’єкти соціальної сфери функціонували належним чином, а в оселях жителів краю було світло і тепло.

«Особливо хочу наголосити на важливості консолідації зусиль влади і бізнесу щодо експлуатаційного утримання доріг в осінньо-зимовий період, забезпеченні раціонального використання енергоносіїв, палива установами бюджетної сфери, проведення активної інформаційної кампанії серед населення щодо економного споживання електроенергії в години пікового навантаження на енергосистему, яка останнім часом піддається масованим  атакам з боку російських загарбників. Максимум зусиль маємо докласти разом, аби забезпечити в цей складний період  захист об’єктів критичної інфраструктури», - зазначила Ольга Черен.

Під час засідання члени комісії з питань ТЕБ та НС заслухали інформацію начальника Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Володимира Войтаніка, який проаналізував стан готовності органів управління, сил та засобів, що залучаються до ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2022-2023 років.  

Начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Віталій Сарапін доповів про готовність господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років, приділивши значну увагу стану забезпечення дорожних організацій району протиожеледними сумішами, сіллю, яка нині в дефіциті. Окремо проаналізував стан забезпечення установ бюджетної сфери електрогенераторами.

Про епідемічну ситуацію на території району, пов’язану з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 комісію проінформувала завідувачка Ковельського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Людмила Маляр, яка звернула увагу на необхідність проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення щодо своєчасного вакцинації від інфекційних хвороб,  важливості застосування засобів індивідуального захисту, дезінфектантів, дотримання дистанції в місцях скупчення людей тощо.

Члени комісії розглянули ряд інших важливих питань. З урахуванням обговорення усіх питань порядку денного члени районної комісії з питань ТЕБ та НС одноголосно прийняли відповідні рішення, які оперативно доведені до виконавців. Рішення районної комісії, прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами виконавчої влади, та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території району.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь