A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

На Волині понад 97 відсотків податкових звітів подаються в електронному вигляді

Дата: 11.01.2023 08:36
Кількість переглядів: 145

Електронний формат звітування впевнено лідирує серед платників податків Волині. Зокрема, за підсумками 2022 року платники податків області подали до ДПС через Електронний кабінет понад 97 відсотків звітів.

Онлайн-спілкуванню з податковою службою надають перевагу юридичні особи та  підприємці. Звіти онлайн нині майже однаково популярні серед представників бізнесу різних груп.

До слова, протягом 2022 року платники податків Волині подали до органів ДПС майже 380 тисяч звітів,  368,4 тисячі  з яких - у режимі онлайн.

«Тобто, електронний документообіг, який виключає суб’єктивний чинник, наші платники вважають більш зручним і прийнятним для спілкування з податковою службою.  Серед очевидних переваг такої дистанційної взаємодії - економія часу та ресурсів, а також відсутність корупційних ризиків»,  - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Довідково: торік 98 відсотків звітних документів до ДПС юридичні особи в області подали через Електронний кабінет. Понад 96  відсотків декларацій волинські підприємці теж подають дистанційно. Щороку зростає кількість громадян, які подають декларацію про майновий стан і доходи через Електронний кабінет.

Нагадаємо, що одноразова добровільна декларація у рамках податкової амністії подається лише в електронному вигляді.

Громадяни, які в минулі податкові періоди здійснювали підприємницьку діяльність без належної сплати податків, придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти без оподаткування,  можуть скористатися правом на податкову амністію. Зокрема,  кожен, хто раніше отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь