A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України

Дата: 20.01.2023 17:00
Кількість переглядів: 153

22 січня 1919 року Український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, яке втілилося у підписанні Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

День Соборності – державне свято, яке символізує національну єдність та прагнення українського народу жити однією єдиною родиною. Сьогодні, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, Ковельський міський голова Ігор Чайка взяли участь в урочистих заходах до Дня Соборності України, які відбулися у Народному домі «Просвіта» міста Ковеля, за участі представників міської влади, територіальних громад, громадських організацій, установ, організацій та підприємств району.

Захід розпочався внесенням до зали Державного Прапору України та  урочистим виконанням Державного Гімну України. Учасники заходу та присутні хвилиною мовчання пом’янули всіх загиблих Героїв України, які віддали своє життя за волю та незалежність держави, а учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України» та меморіальної стели пам’яті загиблим землякам і Героям Небесної Сотні.

Після відкриття урочистостей, до присутніх із вітальною промовою звернулися керівники районної  та міської влади. Голова  районної ради В’ячеслав Шворак зазначив:"День Соборності є одним з найважливіших свят, роль якого важко переоцінити. Ця дата нагадує: український народ довго намагались розділити, але він реалізував своє прагнення до державної єдності. Сьогодні завдання кожного українця полягає не лише в забезпеченні особистих благ, а й турботі про добробут країни. Тоді  вороги не зможуть нас перемогти. День Соборності України – це нагадування, що сила нашої держави в єдності її земель і народу. Ми єдина держава і єдиний народ ".

Продовжились урочистості концертною програмою за участю кращих творчих колективів Ковельщини.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь