A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Щотижнева оперативна нарада

Дата: 05.04.2023 11:42
Кількість переглядів: 180

Голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак та заступник голови районної ради Андрій Броїло взяли участь в щотижневій оперативній  нараді, яку провела Ольга Черен начальник Ковельської районної військової адміністрації. 


На нараді також були присутні: перший заступник голови Ковельської РДА Галина Коляда, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, начальник Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік. Останній доповідав про створення і функціонування місцевих пожежно-рятувальних підрозділів на території району.  

Зокрема, Володимир Петрович зазначив, що в Ковельському районі впродовж січня - березня 2023 року виникло пожеж, внаслідок яких загинуло 5 людей  та травмовано 3 людини. Найбільше пожеж трапилось на територіях: Ковельської ТГ- 12, Ратнівської ТГ- 10, Забродівської ТГ- 4, Любомльської та Турійської ТГ- 5. З початку 2023 року спостерігається зменшення кількості пожеж у житловому секторі (житлові будинки, дачі, надвірні споруди тощо) виникло 50 пожеж,  проти 75 в 2022 році, за аналогічний період. Зазвичай, причиною виникнення пожеж у житловому секторі є самі люди, які нехтують елементарними правилами безпеки. Недотримання правил експлуатації пічного опалення, паління у ліжку, залишення дітей без нагляду, використання для обігріву помешкань саморобних або несертифікованих обігрівачів, перенавантаження електромережі часто призводять до пожеж у побуті.

До гасіння пожеж у цьому році працівники місцевої пожежної охорони залучались 33 рази. В 2023 році в Ковельському районі не зареєстровано пожеж сухої рослинності, проте  в 2022 році таких виникала 172. З метою запобігання виникнення пожеж в екосистемі у районі проведено 7 рейдів. До адміністративної відповідальності працівниками ДСНС притягнуто 2 особи. Також на 1 особу складено протокол працівниками Державної екологічної служби.

Також Володимир Петрович зупинився на формуванні команд добровільної пожежної охорони в громадах нашого району. Саме завдяки добровольцям на місцях вдається стримати розповсюдження пожежі до прибуття професійних рятувальників.

На завершення доповіді начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен та голова районної ради В’ячеслав Шворак подякували  рятувальникам за гідне та професійне несення служби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь