A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Міжнародна зустріч

Дата: 08.06.2023 11:08
Кількість переглядів: 143

06 червня 20203 року голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак  провів робочу зустріч зі старостою Влодавського повіту, Люблінського воєводства, Республіки Польща  Анджеєм Романчуком, директоркою медичного закладу в Владаві Терезою Шпілевич та службовцем староства Вольдемаром Закшевським. З української сторони на зустрічі також були:  Андрій Броїло – заступник голови Ковельської районної ради, Галина Коляда – перший заступник голови Ковельської райдержадміністрації, Наталія Віслогузова – директорка комунального підприємства «Волинська обласна лікарня «Хоспіс», Вікторія Шуліка   – юрисконсульт КП  « Волинська обласна лікарня «Хоспіс», Микола Полінкевич   – проектний менеджер ГО «Агенція регіонального розвитку Волині», Анатолій  Герка  – голова товариства польської культури в м.Ковель.

 В ході зустрічі було обговорено сучасний стан співпраці між двома транскордонними регіонами, та можливості її подальшого розвитку. Зважаючи на те, що невдовзі стартує приймання заявок на «Програму транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027» в якій зможуть узяти участь громади із західних областей України, було обговорено можливість отримання донорських коштів за цією Програмою.

Оскільки у 2023 році прийматимуть заявки тільки за двома напрямами – «Довкілля» та «Здоров’я», саме темі охороні здоров’я і було приділено основну увагу під час зустрічі. Зокрема Наталія Віслогузова та Вікторія Шуліка запропонували польським друзям подати заявку на фінансування спільного проекту «Покращення транскордонної охорони здоров‘я в області реабілітації, протезування та відновлюваної медицини Ковеля та Влодави» з яким вони детально ознайомили присутніх з допомогою мультимедійної презентації. Опісля цього посадовці обох країн побували безпосередньо в приміщеннях комунального підприємства «Волинська обласна лікарня «Хоспіс», а згодом і Ковельського МТМО.

Також, користуючись нагодою, голова районної ради В’ячеслав Шворак, подякував польським колегам за ту допомогу, яку вони надають українцям у їхній боротьбі з російською агресією та передав старості Анджею Романчуку символічний подарунок – прапор України з підписами українських захисників.

В цей же день делегація з Польщі побувала на старому цвинтарі Ковеля, де є захоронення польських вояків доби першої світової війни, та відвідала костел Святої Анни, римо-католицької церкви у Ковелі.

У підсумку зустрічі делегації запевнили один одного у подальшому розвитку дружніх відносин і співпраці, та погодили технічні моменти роботи над вищезазначеним проектом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь