A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Засідання колегії Ковельської райдержадміністрації

Дата: 28.06.2023 17:01
Кількість переглядів: 241

Під головуванням начальника Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен, 27 червня 2023 року, відбулось чергове засідання колегії районної державної адміністрації. У роботі колегії взяв участь голова Ковельської районної ради В'ячеслав Шворак, перший заступник голови райдержадміністрації Галина Коляда, голови та представники територіальних громад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ, служб, правоохоронних органів, військові.

Про стан споруд цивільного захисту на території району доповіли заступник начальника Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області та начальник Ковельського районного управління поліції ГУ Нацполіції у Волинській області.

На території Ковельського району знаходиться 332 захисні споруди цивільного захисту, з них 26 сховищ, 55 протирадіаційних укриттів, 15 споруд подвійного призначення та 236 найпростіших укриттів. На виконання рішень засідання Кабінету Міністрів України від 01.06.2023 року, наради під керівництвом Міністра внутрішніх справ України від 02.06.2023 року щодо забезпечення укриття населення та готовності фонду захисних споруд цивільного захисту, Ковельським РУ ГУ ДСНС України у Волинській області спільно з представниками поліції та органів місцевого самоврядування було здійснено обстеження фонду захисних споруд цивільного захисту Ковельського району. За результатами обстеження було складено акти оперативного огляду об'єктів (будівель, споруд, приміщень) щодо можливості їх використання для укриття населення, також здійснено фото-фіксацію укриттів.

Начальник Ковельського районного відділу Державної установи «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» проінформувала про алгоритмом дій у випадку застосування агресором ядерної зброї чи скоєння терористичного акту на атомній електростанції.

Про підсумки 2022-2023 навчального року та підготовку закладів освіти району до нового навчального року доповіла начальник управління гуманітарного розвитку райдержадміністрації. Посадовець, зокрема, відмітила, що з урахуванням безпекового середовища закінчився навчальний рік в закладах загальної середньої освіти Ковельського району. Протягом навчального року було вжито ряд заходів, щоб в умовах воєнного часу максимальна кількість закладів освіти району мали змогу здійснювати навчальний процес за очною формою навчання. Із 364 навчальних закладів очну форму навчання було організовано у 216. Також у школах було організовано освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання, так, як надважливим завданням є зберегти життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу. Роботи з облаштування укриттів у закладах освіти району продовжуються.

Цьогоріч навчання 9 класу завершили 3705 здобувачів освіти, з яких 358 отримали свідоцтво базової освіти з відзнакою. Навчання 11 класу завершили 2203 випускники, з яких 162 отримали золоту медаль та 53 – срібну.

Для дітей із малозабезпечених сімей, дітей захисників Збройних Сил України та внутрішньо-переміщених дітей у двох територіальних громадах району організовано пришкільні табори з денним перебуванням, у 8 закладах освіти району організовано мовні табори.

Питання оборони – на постійному контролі у влади та військових. Заступник начальника територіального центру – начальник мобілізаційного відділення Ковельського РТЦК та СП доповів про організацію мобілізаційної роботи та обліку військовозобов’язаних у територіальних громадах Ковельського району. Детально проаналізувавши інформацію, закликав голів територіальних громад до всебічного сприяння у виконанні мобілізаційних завдань.

Учасники засідання обговорили питання організації в Ковельському районі базової підготовки громадян України до національного спротиву, визначилися з графіком та інструкторським складом, співфінансуванням.

Начальник Ковельської районної військової адміністрації вкотре подякувала керівникам територіальних громад за підтримку Збройних Сил України, наголосила на першочергових потребах військових підрозділів а також закликала і надалі допомагати цивільним громадянам, зокрема жителям Херсонської області, що зазнали втрат внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.

Заслухавши доповідачів та обговоривши виступи, із врахуванням висловлених пропозицій, члени колегії прийняли відповідні рішення.

Джерело: Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь