A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

«Про підтримку другої спільної заяви міських, селищних, сільських голів, голів об’єднаних територіальних громад та експертів з питань децентралізації влади і місцевого самоврядування».

Дата: 19.02.2020 17:39
Кількість переглядів: 429

27 січня 2020 року у виконавчий апарат районної ради надійшов лист  від Офісу реформ, Волинського регіонального  відділення  Асоціації міст України  про те, що лідери самоврядування Волині зі всією Україною  закликають нардепів не голосувати за зміни до Конституції.  Пів сотні лідерів місцевого самоврядування та експертів вдруге зробили спільну публічну заяву щодо змін до Конституції. Ця заява з’явилася 13 січня 2020 року, перед початком першого в новому році сесійного тижня у Верховній раді, через загрози, які є в проєкті змін до Конституції України. Голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, як посадовець та депутат,  ніколи не стоїть осторонь питань місцевого самоврядування.


Тому сьогодні, 19 лютого 2020 року, на засіданні постійної комісії з  питань регламенту, депутатської діяльності та етики, забезпечення законності і правопорядку, захисту прав людини, адміністративно – територіальної реформи Андрій Петрович презентував проєкт рішення «Про підтримку другої спільної заяви міських, селищних, сільських голів, голів об’єднаних територіальних громад та експертів з питань децентралізації влади і місцевого самоврядування». Доповідаючи з розгляду цього питання посадовець розповів про ті запропоновані зміни до  Конституції, які, на думку експертів, до нівелювання таких принципів  місцевого самоврядування, які  можуть призвести  до демонтажу автономії місцевого самоврядування. Посадовець наголосив на тому, що місцеве самоврядування в Україні є одним із завоювань демократії і є основою  не тільки побудови вико організованого громадянського суспільства, а й однією з підвалин незалежності нашої держави. Тому ми, як виразники спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ району, повинні звернутись до Президента України аби він спрямував зміни до Конституції України   на широке громадське  обговорення.

Депутати – члени комісії одноголосно підтримали пропозицію голови Ковельської районної ради Андрія Броїла та погодили  запропонований проєкт рішення.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь