A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

У 24 закладах освіти Ковельщини працюватимуть офіцери безпеки

Дата: 27.12.2023 16:16
Кількість переглядів: 134

Голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак взяв участь в нараді, яку проводила начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен. Присутніми  на нараді були також: заступник голови Ковельської районної ради Андрій Броїло, перший заступник голови Ковельської райдержадміністрації  Галина Коляда, голова постійної комісії районної ради  з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, духовності, молоді та спорту Віктор Бичковський,  окремі керівники  навчальних закладів району, голови територіальних громад, керівники силових структур району.

Під час наради було обговорено питання щодо впровадження проєкту «Офіцер безпеки» в загальноосвітніх закладах Ковельського району.

Начальник Ковельської районної військової адміністрації зазначила, що проєкт передбачає присутність офіцера поліції у кожній школі, який відповідатиме за безпеку учасників освітнього процесу. «Діти повинні навчатися у безпечному середовищі. За безпеку дітей має відповідати спеціально підготовлена особа, яка пройшла ретельний відбір, медичне та психологічне обстеження та спеціалізоване навчання», - наголосила керівник району.

Начальник Ковельського РУП ГУНП у Волинській області зазначив, що постановою КМУ від 22.12.2023 року № 1364 внесено зміни до Постанови КМУ від 21.11.2018 № 975 щодо розширення переліку об’єктів, які підлягають обов’язковій охороні на договірних засадах поліцією охорони, закладами освіти державної та комунальної форми власності. Міністерством освіти і науки спільно з Національною поліцією визначено, що на території Ковельського району першочергово проєкт планується запровадити в 24 закладах загальної середньої освіти. Усі школи в Україні будуть поступово охоплені охороною, офіцери безпеки будуть забезпечені спеціальними засобами та екіпіруванням, в т.ч. металодетекторами, бодікамерами, планшетами та здійснюватимуть охорону шкіл протягом навчального дня.

До повноважень поліцейських буде входити: перепускний режим, комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення, їх припинення, затримання правопорушників, профілактичні бесіди з дітьми тощо як в самому закладі освіти, так і на його території. Цей єдиний поліцейський на постійній основі нестиме службу в одному і тому ж закладі освіти. Вже в січні-лютому 2024 року визначені ЗЗСО будуть взяті під охорону силами діючих поліцейських ГУНП, УПО та УПП, а в подальшому проводитиметься конкурсний відбір, як з числа діючих поліцейських, так і цивільних осіб, які пройдуть медичний огляд, поглиблене психофізіологічне дослідження та співбесіду.

Під час наради рекомендовано сільським, селищним, міським головам, керівникам закладів освіти підготувати відповідні накази, якими визначити та затвердити порядок пропускного режиму в школах, недопущення сторонніх осіб, заборону пронесення на територію ЗЗСО будь-якої зброї, ножів, вибухівки, наркотичних засобів, алкоголю, предметів, які можуть бути використані для нанесення тілесних ушкоджень та інших предметів, вилучених з цивільного обігу.

Слід зазначити, що постановою КМУ від 19.12.2023 № 1331 внесені зміни до постанови КМУ від 10.03.2017 № 138, якими регламентовано, що до укриттів, які функціонують у закладах освіти, заборонено під час навчального процесу доступ сторонніх осіб (тобто лише учні та персонал закладу освіти).

Джерело: відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь