A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Щотижнева оперативна нарада

Дата: 23.01.2024 13:28
Кількість переглядів: 92

Голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак та заступник голови районної ради  Андрій Броїло, взяли участь в щотижневій оперативній нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, яку провела начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен.

Про результати роботи в умовах воєнного стану у Ковельській філії Волинської обласної центру зайнятості у 2023 році проінформував в.о. начальника Ковельській філії Волинської обласної центру зайнятості. Посадовець відмітив, що протягом 2023 року статус безробітного отримали – 4138 чол. Станом на 01.01.2024 на обліку перебуває 736 безробітних.

З 736 безробітних, що перебувають на обліку, допомогу по безробіттю отримують лише – 412 особи, що становить 55,9 %. Середній термін отримання допомоги – 43 дні. Загальна сума виплаченої допомоги по безробіттю 1 безробітному за цей період становить 4 710 грн. Максимальна допомога по безробіттю становить 7 100 грн. та виплачується не більше як 90 днів.

У 2023 року працевлаштовано 1 490 осіб, на навчання скеровано – 474 безробітних. По програмі «Видача ваучерів» такою можливістю скористалися – 116 чол., максимальний розмір ваучера становить - 30 280 грн.

Доступна послуга «Підтвердження результатів неформального навчання» за професією кухар та газоелектрозварник скористалося 5 чоловік.

Зареєстровано вакансій з початку року – 3713. Укомплектовано – 3226, актуальні - 119.

Також посадовець зупинився на компенсаційних механізмах підтримки роботодавців, заначивши, що на сьогодні існує 5 компенсаційних програм. У 2023 подано 216 заяв, всього надано - 171 компенсацій.

Компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО в умовах воєнного стану: (по 7 100 грн.): 18 роботодавців отримали компенсацію за працевлаштування 19 осіб.

Компенсація витрат роботодавців при працевлаштуванні ВПО на умовах строкових трудових договорів - 8 рішень.

У 2023 році Волинь зайняла перша місце в Україні по наданню компенсацій, а Ковельський район – перше місце в області.

Мікрогранти отримало 53 особи. Проведено 17 моніторингових візитів.

Зареєстровано 1766 нових суб’єктів господарювання, 438 припинили діяльність.

Укладено 15 договорів про організацію професійного навчання на замовлення роботодавців. Складено 60 актів по розслідуванню страхових випадків. Надано 294 консультацій з питань підприємництва. організовано 964 заходи з роботодавцями.

У сфері громадських робіт укладено 87договорів, участь в яких взяли 171 безробітний. Кошторис на 2023 р. – 413 тис. Використано коштів Фонду – 409, 4 тис. грн. Середня тривалість участі у громадських роботах – 14 к.д. Кошти були спрямовані на виконання робіт за такими видами: надання допомоги сім’я воїнів, учасникам АТО, ООС, ВПО, одиноким громадянам похилого віку (заготівля дров); заготівля альтернативних видів палива соціально вразливих категоріям населення громад; підготовка закладів освіти району до опалювального сезону (заготівля дров); виконання підсобних робіт на об’єктах соціальної сфери (дошкільні та освітні заклади району, спортивні майданчики, тощо ); екологічне оздоровлення територій населених пунктів громад (озеленення населених пунктів та прибирання сільських кладовищ). Після участі у громадських роботах було працевлаштовано 50 безробітних.

Для організації суспільно корисних робіт залучено 207 безробітних. Середня тривалість роботи – 16 к. д., кошторисом було передбачено – 1 млн. 033 тис.600 грн., всього використано коштів– 924,220 грн. Безробітні виконували суспільно корисні роботи: з підготовки населених пунктів до оборони, облаштування оборонних рубежів, інженерних споруд, блокпостів, спостережних пунктів; з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації; заготівля дров для сімей військових; ліквідація стихійних сміттєзвалищ, упорядкування придорожніх смуг.

У зв’язку зі змінами в законодавстві оплата праці може становити від 1 до 1,5 мінімальної зарплати (10 650 грн.).

В.о. начальника Ковельській філії Волинської обласної центру зайнятості відмітив, що у 2024 році посилюється співпрацю з ТЦК та СП з метою поширення інформації про послуги та урядові програми та налагоджуємо роботу з МТМО з метою проведення заходів з інформування ветеранів та військовослужбовців, які проходять курс відновлення в медичних реабілітаційних закладах, щодо можливостей Державної служби зайнятості в реалізації програм, спрямованих на допомогу захисникам та членам їх родин.

УДБ, члени їх сімей можуть скористатися ГРАНТАМИ від 150 тис до 1 млн. грн. Пройти безкоштовне навчання за 95 професіях та 365 освітніх програмах. Отримати компенсацію 50% фактичних витрат на оплату праці але не більше як мінімальна зарплата (7 100 грн.) протягом 6 місяців.

При працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавець має право отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочого місця: І група до 106 500 грн. (15 мінімальних зарплат); ІІ група до 71 000 грн. (10 мінімальних зарплат).

Державною службою зайнятості укладено Меморандум про підбір працівників для Сил оборони. У базі вже розміщено більше 1 000 вакансій, як військового напрямку так і цивільного.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь