A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулась сесія райради

Дата: 24.01.2024 17:18
Кількість переглядів: 119

24 січня 2024 року,  в режимі відеоконференції відбулась позачергова 22 сесія Ковельської районної ради восьмого скликання. Ініціював проведення сесійного засідання голова Ковельської районної ради Вʼячеслав Шворак.

Однією з основних причин  скликання позачергової сесії стало повідомлення в ЗМІ, про продаж через електронні торги, спеціального дозволу  на користування надрами з метою видобування піску Старо-Вижівського родовища, що знаходиться на території Ковельського району Волинської області.

Ця подія набула особливого резонансу саме через те, що будь якого погодження органи місцевого самоврядування районного та базового рівня щодо розробки кар’єру не надавали. Окрім цього, місцевість/територія, про яку йдеться в повідомленні про продаж спецдозволу, розташована на території зоологічного заказника «Смолярівський» територія якого охороняється відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» на якому розміщені 159 га лісових насаджень.

Також Державна служба геології та надр України не врахувала ряд обставин, які унеможливлюють, відповідно до чинного законодавства, розробку кар’єрів на території вищезазначеного родовища. Так, відповідно до Наказу Управління культури і туризму Волинської обласної державної адміністрації від 29.12.2009 року № 151 затверджено перелік нововиявлених об’єктів культурної спадщини Волинської області де зокрема зазначено, що в урочищі «Семенова гора», яке знаходиться в межах Старо-Вижівського родовища, землі відносяться  до пам’ятки археології «Галина Воля – 1» − стоянки доби мезоліту. Ця пам’ятка археології є унікальною та має винятково наукову цінність.

Традиційно, на початку роботи депутати хвилиною мовчання вшанували памʼять загиблих від російського вторгнення українців.

Для розгляду на порядок денний були внесені такі питання:

Про затвердження проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту с. Брунетівка Старовижівської селищної ради Ковельського району Волинської області.

Про звернення Ковельської районної ради Волинської області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Генерального прокурора України, Державної служби геології та надр України про відміну результатів аукціону з продажу спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування піску Старо-Вижівського родовища, що знаходиться на території Ковельського району Волинської області.

Однак, депутат райради Іван Омельчук, запропонував доповнити проект порядку денного позачергового засідання ще такими питаннями:

«Про Звернення Ковельської районної ради до Президента України, Верховної Ради України, щодо недопущення переслідування представників засобів масової інформації та журналістів», а також питанням «Про Звернення депутатів Ковельської районної ради до Верховної Ради України щодо відхилення законопроекту про множинне громадянство». Ця пропозиція депутата була підтримана більшістю депутатського корпусу райради.

В ході розгляду питань депутати висловили одноголосну підтримку рішень щодо зміни меж населеного пункту с.Брунетівка, а також Звернення щодо відміни результатів вищезазначеного  аукціону з продажу спецдозволу на розробку надр. Також набрало необхідну кількість голосів Звернення щодо недопущення переслідування представників засобів масової інформації та журналістів. Разом з тим, Звернення щодо множинного громадянства не отримало належної підтримки депутатського корпусу райради.

Згідно до чинного законодавства України усі результати голосування розміщені на офіційному веб-сайті районної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь