A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Щотижнева оперативна нарада

Дата: 27.02.2024 14:33
Кількість переглядів: 70

Заступник голови районної ради Андрій Броїло,  взяв участь в щотижневій оперативній нараді, яку провела начальник  Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, за участю заступника голови Ковельської райдержадміністрації Сергія Самойленка.

Про організацію виконання місцевих бюджетів Ковельського району у 2024 році та про підсумки їх виконання за січень 2024 поточного року проінформувала начальник управління фінансів Ковельської райдержадміністрації Світлана Карп’юк.

 Посадовець відмітила, що у 2024 році на законодавчому рівні створені передумови для зростання основних дохідних джерел місцевих бюджетів. Зокрема, Законом України від 09.11.2023 № 3460-IX «Про Державний бюджет України на 2024 рік» затверджено ріст прожиткового мінімуму на 12,8 відсотка і мінімальної заробітної плати – на 16 відсотків у середньому за рік. Крім цього, статтею 42 вищезгаданого закону збережено на 2024 рік зарахування до загального фонду бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад додаткових 4 відсотки податку на доходи фізичних осіб.

За рахунок збільшення основних соціальних стандартів на 2024 рік та скасування з 1 серпня 2023 року пільгової ставки єдиного податку у розмірі 2 відсотки очікуються позитивні показники динаміки надходжень до місцевих бюджетів від податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, а також за рахунок врахування індексу споживчих цін (за даними Держстату інфляція на споживчому ринку у цілому за 2023 рік склала 5,1 відсотка) – у нарахуваннях плати за землю.

Щодо акцизних платежів, то у 2024 році збережено зарахування 13,44 відсотка акцизного податку з пального (ставки якого на бензин та дизпаливо у першому півріччі 2023 року були відповідно у 2,1 і 1,4 рази нижчими, ніж діючі); збільшено на 20 відсотків мінімальне податкове зобов’язання зі сплати акцизного податку на тютюнові вироби.

З метою організації виконання місцевих бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів у 2024 році видано розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 01 лютого 2024 року №54 «Про організацію виконання місцевих бюджетів у 2024 році», яким рекомендовано сільським, селищним та міським головам в установленому законодавством порядку забезпечити виконання плану заходів.

Виділення з бюджетів громад 10% від обсягу вільних залишків коштів на фінансову підтримку сил безпеки і оборони України для прийняття рішень про їх розподіл на обласному рівні, дозволить вирішити найбільш нагальні питання оборони. При цьому, виконання місцевих бюджетів у 2024 році ускладнюється у зв'язку із необхідністю реалізації органами місцевого самоврядування бюджетних повноважень, у тому числі з підтримки сил безпеки і оборони України, реалізації заходів територіальної борони і мобілізації у межах наявних обмежених фінансових ресурсів.

За січень 2024 року надходження податків, зборів та інших платежів до загального фонду місцевих бюджетів району склали 123,5 млн грн, планові показники виконані на 113,4 відсотка, понад план надійшло 14,6 млн гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року власні доходи місцевих бюджетів у цілому зросли на 12 млн грн або на 10,7 відсотка. Ріст доходів місцевих бюджетів забезпечено в основному за рахунок збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб на 11,8 відсотка або на 5,5 млн.грн., акцизного та єдиного податків.

Пріоритетними напрямами використання у 2024 році ресурсів місцевих бюджетів є фінансування соціально-культурних галузей та підтримка сил безпеки і оборони України.

Начальник відділу гуманітарного розвитку Ковельської райдержадміністрації Ірина Ревейчук, доповіла про підсумки проведення ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2023/2024 навчальному році.

Посадовець зазначила, що з листопада по грудень 2023 року було проведено ІІ (районний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з 17 навчальних дисциплін, в якому участь взяли 967 учнів.

Згідно з протоколів олімпіад та на основі висновків фахового журі переможцями стали 465 учнів 7-11 класів, з яких: 62-показали найкращі результати виборовши І місця, 180-ІІ місця і 223 - ІІІ місця. Відповідно до моніторингу результатів районного етапу інтелектуальних змагань серед школярів найкращі результати продемонстрували здобувачі освіти Старовижівської селищної ради (40 призових місць), Любомльської міської ради (34 призових місць), Дубечненської сільської ради (32 призових місць), Велимченської сільської ради (30 призових місць), Дубівської та Сереховичівської сільських рад (29 призових місць), Голобської та Луківської селищних рад і Колодяжненської сільської ради (27 призових місць), Ратнівської селищної ради (25 призових місць), Головненської селищної ради (23 призових місць), Рівненської сільської ради (21 призовне місце), Смідинської сільської ради (18 призових місць). Добре виступили здобувачі освіти Шацької і Заболоттівської селищних рад та Вишнівської і Забродівської сільських рад (17 призових місць), Поворської сільської ради (13 призових місць), Люблинецької селищної ради (11 призових місць), Самарівської сільської ради (9 призових місць), Турійської селищної ради (7 призових місць), Велицької сільської ради (5 призових місць).

Із числа переможців районного етапу було сформовано 17 команд (189 здобувачів освіти Ковельського району), які протягом січня-лютого 2024 року брали участь у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад.

За результатами ІІІ етапу олімпіад переможцями стали 53 учні, з яких показали найкращі результати -5, виборовши І місця, 11-ІІ місця і 37-ІІІ місця. Лідерами обласних олімпіад стали школярі Старовижівсьої селищної ради -9 місць, Дубівської сільської ради -8, Голобської селищної ради -5, Дубечненської, Забродівської, Ратнівської, Самарівської, Велимченської, Луківської-3, Любомльської, Турійської, Шацької, Рівненської -2, Сереховичівської та Колодяжненської -1.

Троє здобувачів освіти є кандидатами на участь у IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, зокрема, з хімії ( Голобський ліцей) і біології (Буцинський ліцей та Любомльський ліцей №1).

Участь команди району у всеукраїнському етапі ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка представляли учні Старовижівської та Вишнівської територіальних громад.

Слід відзначити педагогів Старовижівської, Голобської селищних та Забродівської, Велимченської сільських рад, які підготували по декілька призерів обласного етапу учнівських олімпіад. Результативність роботи вчителів із обдарованими учнями буде враховано при атестації педагогічних працівників.

Підбиваючи підсумки наради, начальник Ковельської районної військової адміністрації дала низку доручень керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

 

Джерело: відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь