A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Щотижнева оперативна нарада

Дата: 12.03.2024 15:18
Кількість переглядів: 79

Заступник голови районної ради Андрій Броїло взяв участь у щотижневій нараді, яку провела начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен.

В нараді взяли участь: заступник голови Ковельської райдержадміністрації Сергій Самойленко, керівники структурних підрозділів РДА.

В.о. завідувача Ковельського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» проінформувала про епідеміологічну ситуацію захворювання на туберкульоз в м. Ковелі та Ковельському районі.

Посадовець зауважила, що Ковельський районний відділ ДУ "Волинський ОЦКПХ МОЗ" здійснює постійний епідеміологічний нагляд за станом захворюваності на туберкульоз. Виконання функцій нагляду і профілактики туберкульозу є пріоритетним, особливо з урахуванням напруженої ситуації в Україні.

Спостерігається зростання захворюваності на туберкульоз, особливо серед дітей.

За 2023 рік в Ковельському районі виявлено:

132 випадки туберкульозу органів дихання, в т.ч. туберкульоз легенів – у 125 осіб; обстежено 155 осередків тубінфекції. Встановлено 602 контактні людини, обстежено – 537 осіб, серед яких виявлено 18 хворих.

З початку 2024 року Ковельським районним відділом проведено епідрозслідування у 8 осередках тубінфекції, з них 2 у м. Ковель та 6 у Ковельському районі. В осередках активно ведеться спостереження.

Для ефективного захисту від спалахів та епідемій інфекційних хвороб і створення колективного імунітету, відсоток охоплення вакцинацією повинен перевищувати 95%.

Згідно з результатами виконання обсягів профілактичних щеплень проти туберкульозу за 2024 рік: у січні 2024 р. показник вакцинації становив 6,7%; у лютому – 7,6% при рекомендованому щомісячному рівні не менше 8%.

Під гаслом "Так! Ми можемо подолати туберкульоз!" в цьому місяці проходить інформаційна кампанія про туберкульоз. Вона проводиться спеціалістами в місті Ковель та Ковельському районі.

Головна мета кампанії - допомогти виявляти туберкульоз, забезпечити доступ до профілактичного лікування.

Посадовець наголосила, що на даний час таку хворобу можна повністю вилікувати. Успішність залежить від того, як швидко розпочати лікування, від дотримання рекомендацій лікаря.

В Україні таке лікування - безкоштовне. Люди з туберкульозом можуть безоплатно отримувати медичну допомогу в стаціонарі, амбулаторно чи під наглядом сімейного лікаря.

Також під час наради було розглянуто ряд питань життєдіяльності району. На завершення керівники структурних підрозділів отримали низку доручень для подальшої роботи.

 

Джерело: відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь