A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Щотижнева оперативна нарада

Дата: 14.05.2024 14:41
Кількість переглядів: 84

Заступник голови районної ради Андрій Броїло, взяв участь в щотижневій нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації,яку провела  начальник  Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен.

Щодо ускладнення епідеміологічної ситуації із кашлюку доповіла в.о. завідувача Ковельського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України». Посадовець відмітила, що за період 2023 – 2024 (І квартал) роки в Україні найвищі показники захворюваності на кашлюк відмічаються переважно у Рівненській (21,9 на 100 тис. нас.) та Волинській (21,4) областях. А щомісячний показник захворюваності на кашлюк на 100,000 населення у Волинській області стабільно перевищує інтенсивний показник для України. У Ковельському районі випадки захворювання на кашлюк, що у 2023 році та у І кварталі 2024 року носять спорадичний характер. Спалахів інфекційного захворювання в організованих колективах не зареєстровано. Проте переважна кількість випадків захворювання поширюється серед дітей віком від 0 до 14 років, включно з превалюванням дітей 1-4 років життя. За І квартал 2024 року спеціалістами відділення епіднагляду за інфекційними хворобами вжиті заходи щодо локалізації інфекційного захворювання у 6 домашніх осередках, де захворіло 6 дітей віком до 2-х років. Аналізуючи вакцинальний статус підлягаючого населення міста Ковель, встановлено: згідно звіту про виконання профілактичних щеплень по Ковельському МТМО у 2024 році вакцинації АКДП підлягає 1070 дітей, яких з них 874 – діти за віком згідно Національного календаря щеплень, 196 дітей – з порушенням календаря щеплень. Начальник Ковельської районної військової адміністрації наголосила на необхідності активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням щодо дотримання Національного календаря щеплень, аби не допускати спалахів інфекційних хвороб, небезпечних для життя і здоров’я людей різних вікових категорій, передусім дітей.

Головний спеціаліст відділу регіонального розвитку райдержадміністрації проінформувала про хід реалізації інвестиційних проєктів в Ковельському районі у 2024 році. Посадовець зазначила, що за даними територіальних громад району, в 2024 році планується реалізувати 66 інвестиційних проєктів. Фінансування здійснюватиметься за рахунок грантових коштів ЄС, позики Європейського Інвестиційного Банку та коштів місцевих бюджетів, які планують спрямувати на покращення матеріально-технічного стану навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури, об’єктів спортивної інфраструктури та житлово-комунальної сфери, вулично-дорожньої інфраструктури та будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб.

В ході наради розглянуто ряд інших актуальних питань життєдіяльності району. У підсумку, начальником Ковельської РВА дано доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

Джерело: відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь