A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Щотижнева нарада в райдержадміністрації

Дата: 02.07.2024 18:43
Кількість переглядів: 123

 Заступник голови районної ради Андрій Броїло, взяв участь в щотижневій нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, яку провела начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, за  участю першого заступника голови РДА Галини Коляди  та заступника Сергія Самойленка..

Заступник голови Ковельської райдержадміністрації  проінформував присутніх щодо заходів із захисту інформації в соцмережах та мобільних додатках.

Посадовець зупинився на переліку основних чинників, що впливають на стан інформаційної безпеки у зв'язку із використанням загальнодоступних та соціально орієнтованих ресурсів мережі Інтернет, характеристиці ключових факторів ризику та рекомендаціях щодо їх нейтралізації, зберігання та передачі даних.

Недотримання окремих правил безпеки під час здійснення службових обов'язків працівниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, посадовими особами державних підприємств, установ, організацій, а також військовослужбовцями може призвести до втрати чи крадіжки мобільних телефонів, персональних ноутбуків, магнітних носіїв інформації тощо. Вказане ставить під загрозу збереження, персональних даних та може призвести до розголошення інформації з обмеженим доступом. 3 метою уникнення негативних наслідків у випадку втрати або викрадення носіїв інформації необхідно: установити паролі на усі пристрої, що перебувають у користуванні (РIN-коди, паролі на вхід до всіх облікових записів, паролі на планшетах та ноутбуках тощо); систематично робити резервне копіювання важливих файлів; блокувати пристрої щоразу після закінчення роботи з ними.

Щодо електронного листування, посадовець відмітив, що електронні поштові скриньки зберігають не тільки величезний обсяг особистих та робочих даних (листів), але й зазвичай прикріплені до аккаунтів у соціальних мережах, менеджерах, хмарних сервісах тощо. Тому несанкціонований доступ до поштової скриньки може мати серйозні наслідки, такі як отримання інформації конфіденційного характеру, зміна паролів до сайтів, акаунтів без відома їх власників, отримання доступу до особистих фотографій та відео, розсилання спаму від імені інших осіб тощо. Щоб уникнути зламу електронної поштової скриньки, необхідно: увімкнути двофакторну автентифікацію за допомогою мобільного пристрою. В такому випадку під час спроби отримання паролю до поштової скриньки сторонніми особами буде надходити попередження на мобільний телефон у вигляді SMS-повідомлення про спробу злому; встановити надійний пароль; не використовувати для відновлення паролю російські сервіси («Yandex.ru», «Mail.ru» тощо); не запускати на пристроях вкладення підозрілих листів, що містять виконуваний файл з такими розширеннями як «.exe», «.bat», «,cmd», «.vbs», «.docm», «.xlsm» тощо; державні службовці та військовослужбовці повинні пам'ятати, що службові електронні скриньки не слід використовувати для приватного листування.

В ході наради розглянуто ряд інших актуальних питань життєдіяльності району. У підсумку, начальником Ковельської РВА дано доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь