A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Засідання координаційної ради

Дата: 23.07.2024 15:14
Кількість переглядів: 77

Заступник голови районної ради Андрій Броїло, взяв участь   в засіданні координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству, яку провела перший заступник голови райдержадміністрації Галина Коляда.

У засіданні також взяли представники структурних підрозділів райдержадміністрації, правоохоронних органів, державних установ, служб, які займаються питаннями сімейної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми, представники територіальних громад району, представники мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства м. Ковель.

Про проведення інформаційної кампанії до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми (30 липня) доповіла перший заступник голови районної державної адміністрації, яка наголосила на тому, що торгівля людьми – серйозна проблема у мирний час, а під час війни та збройного конфлікту створюються ще більш сприятливі умови для торгівлі та експлуатації людьми. Війна підвищує ризики торгівлі людьми, тому на сьогодні ця тема є однією із актуальних. Під загрозою торгівлі залишаються особи, які вимушені виїхати за кордон, так і ті, що проживають на території України та на тимчасово окупованих територіях.

З метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища осіб, які стали жертвами цього злочину, територіальним громадам рекомендовано забезпечити проведення інформаційно-просвітницьких заходів з протидії торгівлі людьми протягом 2-х тижнів (з 24.07 по 07.08.2024) онлайн (через мережу Інтернет), а також, офлайн (проведення інформаційно-просвітницьких заходів у містах, селищах та селах громад).

Про домашнє насильство, як одну із причин потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, проінформувала керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства м. Ковель.

У виступі начальника відділу підтримки сім'ї та координації надання соціальних послуг управління соціальної та ветеранської політики райдержадміністрації, на прикладі реального випадку, надано роз’яснення стосовно дотримання вимог законодавства під час надання соціальних послуг постраждалим особам від домашнього насильства. В обговоренні даного питання активну участь взяли представники територіальних громад, які поділилися своїм досвідом та труднощами, що виникають під час роботи.

Т.в.о. начальника відділу превенції Ковельського РУП ГУНП у Волинській області ознайомив членів Кординаційної ради та запрошених зі змінами, внесеними до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.

Підсумовуючи розглянуті на засіданні питання членами Координаційної ради були прийняті відповідні рішення.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Джерело: відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь