A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

На Ковельщині згадали загиблих в бойових діях на території інших держав та віддали шану живим ветеранам

Дата: 16.02.2020 19:25
Кількість переглядів: 307


Афганська війна була найжорстокішою і найкривавішою. Близько 160 тисяч воїнів радянської України виконували свій інтернаціональний обов’язок, проявляючи вірність присязі, відвагу і мужність.

День 15 лютого – це не тільки данина пам’яті загиблим, але і вираз глибокої вдячності всім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконував свій військовий і громадянський обов’язок.


14 лютого в народному домі "Просвіта" відбулися міськрайонні урочисті та пам'ятні заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ  СРСР з Республіки Афганістан. Учасниками   цього заходу були керівники районної, міської влади, учасники бойових дій на території інших держав, рідні військових, що загинули в Афганістані та в ході інших збройних конфліктів за межами України, громадськість Ковельщини.

У бойових діях за десять років взяли участь понад 360 юнаків з Ковеля та Ковельського району. 16 з них віддали найцінніше - своє життя, 39 стали інвалідами.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто загинув в чужих країнах, хто поліг на сході нашої держави.

Голова Ковельської районної ради Андрій Броїло у своїй промові побажав ветеранам війни в Афганістані, членам їх сімей здоров’я, родинного затишку та благополуччя, душевного спокою, впевненості в завтрашньому дні та мирного неба над головою. «І в наш час чимало учасників збройних конфліктів продовжують служіння Україні на території своєї Батьківщини та інших держав, демонструючи приклад свідомого виконання обов’язків для нинішнього покоління воїнів. Адже, наші воїни – взірець високого професіоналізму і благородства.

Схиляю  голову на знак шани та глибокої вдячності за подвиг та витримку! Честь і слава Вам, шановні ветерани Афганістану! Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного воїна-інтернаціоналіста», -  промовив Андрій Петрович.

Зі словами вітань до воїнів-інтернаціоналістів  також звернулися голова Ковельської міськрайонної організації Української спілки ветеранів Афганістану Микола Савосюк, Ковельський міський голова Олег Кіндер,  заступник голови районної державної адміністрації Роман Кульцман, військовий комісар Ковельського ОМВК Сергій Гладун, директор благодійного фонду «Патріоти Волині» Павло Самолюк.

Подякою голови Ковельської районної ради та голови Ковельської районної державної адміністрації з а героїзм і мужність, виявлені під час виконання військового обов’язку, активну громадянську позицію та грошовими винагородами відзначено учасників бойових дій: Олександра Бойчука з с. Тойкут, Любомира Гладишука з с. Білашів, Василя Мозоля з с. Воля Любитівська, Івана Лошика з с. Білин, Юрія Гаврилюка з с. Дроздні.

Музичні виступи  аматорів художньої самодіяльності району та міста створили щиру та урочисту атмосферу.

По завершенню урочистостей учасники заходу зібрались біля Стели воїнам-інтернаціоналістам на меморіалі Слави, де декан Ковельського деканату ПЦУ  Василь Мичко спільно з духовенством відслужили панахиду. До підніжжя стели покладено живі квіти.

                     


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь