A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Новини

Ніколи знову

ВОЛИНСЬКА ТРАГЕДІЯ 1943року – один із кривавих епізодів українсько-польського конфлікту часів Другої світової війни на Волині. Цьогоріч минає 80 років від тих страшних подій, під час яких гинуло цивільне населення і польської і української нації. Це болюча незагойна рана для обох народів. Сьогодні ще рано говорити про те, що всі деталі цього конфлікту з’ясовані, але однозначно можна сказати, що процес примирення розпочався. І розпочався він ще понад двадцять років тому за сприяння кардинала УГКЦ  Любомира Гузара, та РКЦ Юзефа Глемпа. Вони назвали формулу примирення: «вміти прощати і говорити правду».                                                          Саме в ці дні в Україні вшановують пам'ять жертв Волинської трагедії, наголошуючи, що відповідальність за масові вбивства поляків і українців на Волині несуть обидві сторони, а також ті сили, які контролювали ці території під час Другої світової війни.                                                                                             Не оминули вищезгадані події восьмидесятирічної давності і Ковельщину.  Тож учора заступник голови районної ради Андрій Броїло разом із заступником Колодяжненського  сільського голови  з питань діяльності виконавчих органів ради Петром Оксентюком, заступником голови районної державної адміністрації Сергієм Самойленком а також головою громадської організації «Товариство польської культури в місті Ковелі» Анатолієм Геркою поклали квіти до тематичних пам’ятних знаків на території Колодяжненської громади та вшанували памʼять невинних жертв конфлікту.       Зокрема побували  біля храму у селі Гончий Брід де споруджено Пам’ятний знак, на плитах якого викарбувані прізвища та імена вбитих жителів сіл Гончий Брід, Дроздні, Рокитниця, Пересіка, Волошки, селища Голоби та міста Ковеля, біля символічного монумента, у вигляді хреста, у Білашеві, що споруджений у пам'ять про мирних жителів сіл Білашева,Грушівки, Іванівки, Перкович, що також стали жертвами конфлікту, римо-католицькому цвинтарі у Засмиках, а також біля памʼятника загиблим односельчанам, що на кладовищі у Грушівці. Посадовці поклали корзини квітів та схилили голови у скорботі за загиблими у ті роки.

17:25 11.07.2023

Вода не пробачає помилок

Попри постійні застереження співробітників Служби порятунку, люди ігнорують найелементарніші правила поведінки на воді. Серед найпоширеніших причин нещасних випадків на воді рятувальники називають купання в не обладнаних для цього місцях, купання в нетверезому стані та самостійне відвідування водойм дітьми. Наслідки такої безвідповідальності красномовні.

15:48 11.07.2023

УАРОР інформує

12 липня, в Укрінформі, відбудеться круглий стіл «Фіксація руйнувань спричинених війною: нормативне забезпечення, виклики, обізнаність».

15:36 11.07.2023

Навчання рятувальників

Від початку 2023 року у водоймах України загинуло 30 дітей і 382 дорослих. Про це повідомляє пресслужба  ДСНС. Ця сумна статистика спонукає шукати дієві заходи запобігання таким нещасним випадкам, а також допомоги людям які опинились в непередбачувано-складній ситуації. Нещодавно в Ковельському районі відбулися комплексні навчання рятувальників, медиків та правоохоронців на яких побували і представники районної  влади району: заступник голови Ковельської районної ради Андрій Броїло та перший заступник голови райдержадміністрації Галина Коляда.    Спершу учасники навчань практикувалися у гасінні пожежі.                                На наступному етапі – правоохоронці, медики і поліцейські вчились рятувати людей на воді. За легендою навчань на озері здійнявся сильний вітер, катамаран з людьми, серед яких діти, віднесло далеко від берега.Уявних постраждалих доставили до берега на катері. Вже на суші їх оглядали медики. Інша група рятувальників тим часом витягала чоловіка з води, який за задумом навчань, пішов під воду.                                           Загалом до навчань було залучено більше 30 рятувальників, поліція, служба медицини катастроф. Мета цих навчань – підвищити рівень взаємодії служб екстреного реагування   .                                                                                   По завершенню заходу, заступник голови районної ради Андрій Броїло подякував ініціаторам,організаторам, та учасникам навчань за відданість обраній професії,  яка на службі у людей не тільки у воєнний час, а й в мирні дні рятує життя наших співвітчизників.

15:57 05.07.2023

Щотижнева оперативна нарада

 Заступник голови районної ради Андрій Броїло взяв участь в оперативній нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, служб району, яку провела начальник Ковельської районної військової адміністрації  Ольга Черен. На початку оперативки, Ольга Миколаївна відрекомендувала присутнім новопризначеного заступника голови Ковельської районної державної адміністрації Сергія Самойленка та повідомила, що він буде відповідати за вирішення питань гуманітарної сфери, таких як освіта, культура, соціальний захист, охорона здоров’я  та інші соціальні напрями.

17:00 04.07.2023

Вітаємо Національну поліцію

Сьогодні в незалежній Українській державі вшановують представників Національної поліції – людей, які присвятили своє життя надзвичайно відповідальній і суспільно значимій справі охорони правопорядку, захисту конституційних прав і свобод громадян. 

16:48 04.07.2023

Засідання комісії

Заступник голови районної ради Андрій Броїло, взяв участь в засіданні районної постійно діючої комісії з питань організації заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань.

16:37 03.07.2023

ДСНС інформує

Про факти зловживань та корупційних проявів з боку працівників системи ДСНС Ви можете повідомляти письмово за адресою: 43020, м. Луцьк, вул. Електроапаратна, 6, по «телефону довіри» Сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДСНС України у Волинській області (0332) 777-611, зателефонувати начальнику Сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління (067) 811-05-06, або надіслати листа на електронну адресу: szvk@vl.dsns.gov.ua

11:22 29.06.2023

До Дня Конституції України організували загальну толоку

В Україні 28 червня відзначається День Конституції. Це свято завжди було дорогим для українців. Особливе значення воно набуває зараз, коли ми виборюємо право на наш суверенітет та незалежність, коли наші Збройні Сил захищають українську землю та нашу державність у жорстокій боротьбі із російським ворогом.

17:11 28.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь